2018. Április 24. kedd

Egészséges táplálkozás

Asztali vízszűrő

Egy olyan vízszűrő berendezést ajánlunk figyelmükbe, mellyel nagy tisztaságú vizet kapunk. A berendezés olcsó, csak egyszer kell megvenni, és ami a lényeg: az üzemeltetése is nagyon olcsó, szinte fillérekben sem fejezhető ki egy liter tiszta víz ára!
(x)

BŐVEBBEN


A húsvét hagyományos ünnepi ételeinek fogyasztása mellett is könnyen betarthatjuk a mértékletes, változatos táplálkozás szabályait: csak némi odafigyelés szükségeltetik.


BŐVEBBEN


elhízás
Az Egyesült Államokban egy kutatás során azt vizsgálták, hogyan függ össze az elhízottak fizikai aktivitásának, táplálkozási szokásának, valamint testtömegének alakulása az évszakok változásával.
BŐVEBBEN


rozmaring

Bár a Kárpát-medencében nem őshonos, a rozmaring mégis mélyen beivódott a magyar népi kultúrába: népdalaink említik, a népviseletek díszítője volt és nemcsak a gasztronómia, hanem a hagyományos népi gyógyítás is nagy becsben tartja.


BŐVEBBEN


rost, rostok
A müzli száz éve hódít már a világon, és ma is a legegészségesebb eledelek közé tartozik. A különféle gabonapelyhek előnyös élettani hatásának titka a nagy rost- és az alacsony zsírtartalomban rejlik.
BŐVEBBEN


koffein, kávé

A koffein a növények természetes védelmét szolgáló anyag, mely jellemzően növeli az éberséget, a koncentrációt, a mentális és fizikai teljesítményt.


BŐVEBBEN



További cikkeink
Negyvenen túliak étlapjára ajánljuk Mediterrán étrenddel egy életre lefogyhat! Táplálkozás a téli hónapokban Karácsonyi étkezési szokások Táplálékpiramis: a kiegyensúlyozott étrend Az egészség tíz titka a világ minden tájáról Cukros tények A jó és a rossz szénhidrát Rosszul eszik a gyerek Mit ehet a cukorbeteg? Rostok székrekedés ellen Létezésünk alapja: a folyadékfogyasztás Édes élet cukor nélkül: a cukorbeteg diétája Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mini tisztítókúra: Heti egy nap az egészségért 4 óriási tévhit az egészséges táplálkozásról Öt szuperétel, hogy egészséges legyen! Honnan erednek a téli pluszkilók? Mértékletes ünnepeket! Ha a hideg lehangol Étel-intolerancia vagy ételallergia? Miért van szükségünk rostokra? Védekezzünk táplálkozással a rák ellen! A cukorfüggőség betegségek tünete is lehet A legártalmasabb anyagok, amik belekerülnek az ételeinkbe Egészséges étkezés - ezt is tanulni kell Édes íz természetesen és kalóriamentesen Mérlegen a húsmentes étrend Adjunk reggelit a gyereknek! Szeretnek enni, mégis karcsúak: mi a franciák titka? Ételektől is fájhat a feje Királyok kedvence – a tápláló spárga Zsírcsapda helyett Fűszerek az ablakpárkányon A mézről, tévhitek nélkül Élet a rizsen túl Gombavadászat – de csak okosan! Éltető nedű Étkezés a szünidő és a nyaralás alatt Mit sem sejtő sejtek: szabad gyökök Életünk alapja: az anyagcsere A gyorsételek meglepő hatásai Az életmód és az étkezés szerepe a rák kialakulásában Mit együnk, hogy jobban lássunk? Szupertáplálékok – a Föld legtáplálóbb élelmiszerei Elhanyagolt kedvencünk: a leves Amit a kávéról csak kevesen tudnak Erősítse szervezete védelmi rendszerét! Fáradékonyság ellen vitaminokkal Idd magad formába! Mindennapra egy tojás Glikémiás index: Hasznos, de tudni kell használni! A kicsi ínyencek – a spenótot is élvezettel eszik A sav-bázis egyensúly Candida: az ezerarcú betegség A gyermekkori elhízás Joghurttal az egészségért Az epekímélő étrendről Gyümölcslé a szájüregi daganatok ellen? Mindennapi kenyerünk helyett – A lisztérzékenység Édesítőszer, cukorpótló: Melyik mire való? Veszélyes vörös húsok? Idősödő korban is figyelni kell az étrendre Ezért esznek össze-vissza a túlsúlyos emberek Nem minden növényi alapú élelmiszer egészséges Az életközépi hízás árt az egészségnek Minden napra egy tojást! A menzareform sikere a szülőkön is múlik! Nem tud lemondani a húsfogyasztásról? Nem is kell! Három betegség, ami puffadást, hasfájást okozhat Gluténmentes diétában is fontos a rostpótlás A bélbaktériumok elemzésével valóban testre szabott diétát lehet kidolgozni Chipsben is megtalálták a dohányfüst egyik rákkeltő vegyületét Ezért lehetünk depressziósak a keksztől Átértékelt élelmiszerek a diétában A brokkoli tényleg szuperélelmiszer Akik szerint a chips zöldség Olíva helyett bevethető olajok A sós rágcsák emelik a vérnyomást a gyerekeknél Csökkenthető a rizs kalóriatartalma? Nem káros az aszpartám A felnőttkori egészségért gyerekkorban is kell tenni Védi a szívet a jól időzített étkezés Csúnyácska finomságok Miért tesz rosszat a túl sok vörös bor? Óvatosan a zacskós salátákkal! Miért kell meleg itallal kezdeni a napot? A legjobb hangulatjavító ételek A több rost segíti a fogyást A belga és a magyar konyha a legegészségtelenebb a világon Egy glutén-, tej-, tojásmentes vitaminbomba Gluténmentes édességek Az antioxidáns nem elég Teljes kiőrlésű gabonával a hosszabb életért Napi egy marék mandula segít leadni a túlsúlyt Nem vegák, de igényesek egy új irányzat követői Alig változtattak a gyorsételeken Változnak a közétkeztetés szabályai Nézze meg az élelmiszercímkéket! Torta, vagy répa? A pizza is a napi ideális zöldség- és gyümölcsbevitel része? Pajzsmirigybeteg? Kövessen gluténmentes diétát! A gyümölcsök segíthetnek a szívrohamos betegeknek? Hogyan főzhet tojás nélkül is finomat? Hogyan kerülheti el az ételmérgezést? Grillezzen egészségesebben! Friss levegőn friss ételek Hároméves korig dől el, mennyire lesz egészséges Kell a fehér kenyér is
Jó-e böjtölni? A természet nyári ajándékai A nélkülözhetetlen kalcium Terítéken a méret Tiszta chipset a tálba! Fedezze fel újra a csicsókát! Tiltott kalászosok Táplálkozás kétmillió éve és ma – a paleo diéta Érik a szőlő – tele egészséges tápanyagokkal Májvédő finomságok Olaj nélkül kevésbé egészséges a saláta? Grillezés kevesebb rákkeltő anyaggal Agykarbantartás gyümölcsökkel A reggeli, amitől sokáig nem leszünk éhesek Gyógyító és betegséget okozó fémek Mégsem árt a szívnek az olajban sütés Nem egészségesebb a tengeri só, mint a kősó? Hat étel, amitől még éhesebbek leszünk Fertőző falatok a nyári melegben Receptötletek epebetegeknek Mennyire káros a cukor? Gyümölcslékoktél a szív egészségéért Hat étel, ami gyengíti a csontokat Erjesztett ételek a jó emésztésért Olcsón is lehet egészségesen enni Egészségvédő egzotikus diófélék A dobozos vagy a házi tej az egészségesebb? Megárthat a túl sok antioxidáns Milyen az igazán jó sonka? Egészségesebb a fagyasztott zöldség, mint a friss? Gyomorrák ellen is hatásos a mediterrán diéta Újabb érv a cukros üdítők ellen Mégsem károsak a telített zsírok? Manipulálják az agyat a telített zsírok Így lehet egészséges a pizza! Csokimikulás: Csak gagyit ne! Nem minden vegetáriánus, ami annak látszik Az egészséges bélflóra és a probiotikumok Hogyan segíthetnek nekünk a probiotikumok? Probiotikumok, az immunrendszer támogatói Probiotikumokkal az antibiotikumok káros hatásai ellen Antibiotikum mellé probiotikumot! Töltse fel lemerült energiakészleteit! Szívbetegségektől védenek a szőlő hatóanyagai Gyógyulás gyümölcsökkel és teával Lila paradicsom a jövő csodaszere? A sokoldalú xilit Egészségesnek tűnik, de több mint a fele cukor lehet "Pasirexia”: egyre gyakoribb az anorexia a férfiaknál Gyerekek, férfiak és nők: az evészavar mindenkit érint Könnyen átverhetők vagyunk, ha evésről van szó Súlyos betegségektől véd a mediterrán étrend Zsidek László: Kötelező néha kirúgni a hámból! Koffein nélkül is sokáig éltet a kávé Mit esznek az olimpikonok? Egy pohár még hasznos, kettő már árt Egy csésze életerő: a fekete tea Fókuszban a csokimikulás és a szaloncukor Felfrissülés a fekete teával – a tein és a teanin szerepe Minden, amit a tésztákról tudni érdemes Ötletes ételek gyerekzsúrra Kefir az allergiások gyógyitala? Gyümölcs- és zöldséglével az Alzheimer-kór ellen Mi legyen az uzsonna? Régi idők új receptjei: az árpa A fekete tea is antioxidáns hatású Az egészségvédő zöld tea A porcépítő zselatin Ártalmas anyagok a felmelegített mézben Az édességek helye a táplálkozásban Hasznos kis mikrobák: probiotikumok Csokoládés érdekességek Az antioxidánsok jelentősége a táplálkozásban Húshagyó kedv: a vegetarianizmus irányzatai Zsírok, olajok a konyhában A bázikus ételek jelentősége Antioxidánsokkal a gyilkos szabadgyökök ellen Hormonok a tányéron: a szója hatásai Mitől bio a bio? A tea útja Európába Állati jó gyógyszer a propolisz Jó hírek a csokiról Zsírok, olajok az egészséges táplálkozásban Rákkeltő élelmiszerek Degeszre tömve Rostokkal a civilizációs betegségek ellen Az olíva élettani hatásai Az egészséges életmód egész életen át tanulható A jófiúk csapata: probiotikumok, prebiotikumok Egzotikus és egészséges: terítéken az emu Egészséges táplálkozás időskorban Tudjuk, mit iszunk? Macskajaj: a másnaposság kezelése Tisztítókúra III. - Tökéletes ételek a kúra idejére Tisztítókúra II. - Mozgás, masszázs, szauna Tisztítókúra I. - Fogyaszt, méregtelenít! Candida-diéta Margarin, az egészség őre Károsabbak a cukros üdítők, mint eddig hittük Étkezési tanácsok Candida ellen A pikkelysömör étrendi kezelése Az egészséges táplálkozás alapelvei gyermekkorban Teszteltünk: a legfinomabb és legszebb szaloncukrok A konzumtól a zselésig: mindent a szaloncukorról Szaloncukor házilag Karácsonyi édességek Virslititkok: miből készül és hogyan kell főzni? Terhesség és vegetarianizmus Miért fontos tejterméket adni a gyerekeknek?

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Egri Réka
Fogszabályozó szakorvos




Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés