2017. Január 17. kedd

Vitaminok, vitamin, nyomelemek

zöldségek, karotin, karotinok
A karotinok a legelterjedtebb természetesen előforduló növényi festékanyagok, amelyek jelentős antioxidáns és betegségmegelőző hatással rendelkeznek.
BŐVEBBEN


cink, mikroelem

A cink létfontosságú mikroelem: fontos szerepet tölt be a vércukorszint- és az anyagcsere-folyamatok szabályozásban. Cinkhiány esetén csökken a szervezet ellenállóképessége.


BŐVEBBEN


vashiány

Szabálytalan szívverés, sápadtság, fáradékonyság, fejfájás, hidegérzés, székrekedés. A felsorolt tünetek vashiány meglétére utalhatnak, mely súlyosabb formában a hasnyálmirigy működését is megzavarhatja.

 


BŐVEBBEN


Agy-jogging

Hihetetlennek tűnik, hogy az emberi agy mekkora teljesítményre képes: nem létezik olyan nagy kapacitású számítógép, ami csak megközelítőleg helyettesíteni tudná intelligenciánkat. A memóriával azonban már más a helyzet.


BŐVEBBEN


szelén

A szelén nem csak hatékony antioxidáns, de megelőző és gyógyító hatással is bír a daganatos megbetegedések, szív-érrendszeri-betegségek, sokízületi gyulladás esetében, és bizonyos vírusfertőzésekkel szemben is eredményes.


BŐVEBBEN


vitaminok, ásványi anyagok

Immunrendszerünk többszörös alapokon nyugvó védekezőrendszer. Bárhol is billen meg az egyensúly, azonnal fogékonyabbak leszünk a betegségekre, köztük a rákra. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal a kockázat csökkenthető.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Egri Réka
Fogszabályozó szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés