2018. Január 16. kedd

Különös sorsok

dr. Veres

Glosszaírók, humoristák is megirigyelhették, annyi olvasója volt, olyan sok mosolyt fakasztott állandó rovatával és előadásaival. Pedig a legendás hírű dr. Veres Pál nem író és nem előadóművész volt, hanem tanár, újságíró és (érett felnőttként doktori diplomát szerezve) egy olyan orvos, aki legfőbb céljának a tabuk döntögetését, a fiatalok szexuális felvilágosítását tartotta.


BŐVEBBEN


Vilma doktorasszony

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő életútja nem volt éppen klasszikus lányregénybe illő, annál többeknek mutathatott viszont példát kitartásból, elhivatottságból.


BŐVEBBEN


Néhány hete különleges temetést tartottak Mexikó Sinaloa de Leyva nevű városában: egy, a betegsége miatt cirkuszi látványosságként mutogatott szerencsétlen nő bebalzsamozott holtteste másfél évszázaddal a halála után került végső nyughelyére.


BŐVEBBEN


Bechterew-kór

„Nehéz szétválasztanom, mi az, ami én vagyok, és mi a betegségem, mivel annyira integrálódott már a személyiségemmel, hogy egynek érzem magam vele.” Interjú egy Bechterew-kórban szenvedő, érdekes, tartalmas életet élő emberrel.


BŐVEBBEN


veszteségeink ajándéka
A krízis az, ami növekedést hozhat, le kell merülni a poklok fenekére, hogy a mélységből felküzdve magunkat, megerősödött lélekkel jöjjünk ki.
BŐVEBBEN


koraszülött
Nagyon nehéz volt az elmúlt öt hónap – emlékezett vissza Szebasztián, az ország egyik legkisebb, 380 grammos súllyal világra jött és életben maradt koraszülöttjének édesanyja, Melinda, aki a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájáról végre hazavihette egészséges, immár 2200 grammos kisfiát.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés