2017. Április 26. szerda
Mogyoró, mandula és aszalt sárgabarack: érdemes sokat fogyasztanunk ezekből az ételekből, a legújabb kutatások szerint ugyanis E-vitamin tartalmuk csökkenti a májrák kialakulásának a kockázatát.

A májrák a daganatos megbetegedések közük a világon a harmadik leggyakoribb halálok. A világ összes májrákban elhunyt betegének 54 százalékát a kínai betegek teszik ki. A Shanghai Rákkutató Központ munkatársai ezért 132 837 kínai adatait, és étkezési szokásait vizsgálták meg, beleértve 267 rákbeteget is. Az eredményekből kiderült, hogy azok, akik E-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanak, csökkenthetik a májrák kockázatát.

Barackos lány

Eddig is tudtuk, hogy az E-vitaminban gazdag ételek, mint például a mandula, a mogyoró, a fenyőmag vagy éppen az aszalt sárgabarack segítenek csökkenteni a szívbetegségek és az időskori szemkárosodás esélyét, most azonban kiderült, hogy a májrák ellen is hatékony lehet. "Mi egyértelmű összefüggést, dózis-válasz hatást találtunk a májrák kialakulásának kockázata és az E-vitamin között" - fűzte hozzá Dr. Wei Zhang, a kutatás vezetője. A tanulmány a Journal of the National Cancer Institute oldalain jelent meg.


Forrás: Medipress
2012. 07. 31. (Aktualizálva - 2012. 10. 02.)
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés