2021. Június 18. péntek

Fókuszban: A karácsony

karácsony karácsonyi étel ételek
A keresztény kultúrkör legnagyobb ünnepe, a karácsony, mindenhol központi fontosságot tulajdonít az étkezéseknek. A karácsonyi ételek nemzetenként eltérnek, ám néhány mára szinte nemzetközivé vált.
BŐVEBBEN


karácsony, stressz, depresszió

December az ünneplés, a szeretet, a meghittség hónapja. December a stressz, a túlhajszoltság és a veszekedések hónapja. Hogyan küzdjünk meg az ünnepi stresszel?


BŐVEBBEN


karácsony, karácsonyi,  ételek

Az ünnepi nagy evészet sokszor bizony emésztési problémákat okoz, vagy épp lelkiismeret-furdalást: az alakjukat féltők bűntudattal ugyan, mégis habzsolják a finom falatokat. Mindkettő könnyen elkerülhető: együnk bátran, de mértékkel, és egészségeset! Tanácsok a karácsonyi étkezéssel kapcsolatban.


BŐVEBBEN


karácsonyi balesetek

Halszálkákkal, fenyőággal vigyázat! A családi béke ünnepének és előkészületeinek veszélyforrásai egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetők, a balesetek elkerülhetők. Ha ne adj isten mégis megtörténik a baj, ne halogassuk orvoslását!


BŐVEBBEN


karácsonyi, lehangoltság

Vannak olyanok, akik egyenesen rettegnek a karácsonytól, és a depresszióhoz, illetve az ún. szezonális hangulatzavarhoz hasonló tüneteket mutatják. David Mrazek, az amerikai Mayo Klinika pszichiátere számukra ad tanácsokat.


BŐVEBBEN


karácsony, fogak
Az ünnepek során nem csak plusz kilókat szedhetünk fel, de ha nem vigyázunk, a fogainkon is megmutatkozhat a sok alkohol és cukros étel hatása.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés