2024. Július 18. csütörtök

Alkohol

szenvedélybetegség

Sokszor találkozunk olyanokkal, akik erejükön felül próbálnak segíteni a függőségben szenvedőn – eredménytelenül. Segítő és beteg végeláthatatlan játszmákba bonyolódik ilyenkor. Hol keresendők a függőség okai és merre a kiút?


BŐVEBBEN


Antiiilu teaser

Hamarosan bonthatjuk a pezsgőt, és köszönthetjük az új évet. Legtöbben e pezsgő nedűvel búcsúznak az évtől, és nem kevesen vannak, akik nem csak egy pohárkával koccintanak Szilveszterkor, az újév első napja így másnaposan, fejfájósan telik.


BŐVEBBEN


Az alkohol okozta májkárosodások egyike az alkoholos hepatitisz, mely a májzsugor előtti utolsó stádium. Hogyan károsítja a májat a rendszeres alkoholfogyasztás, és mik a gyógyulás lehetőségei? Egyáltalán, van-e innen visszaút?
BŐVEBBEN


májrombolók, alkohol

Sokan a végsőkig próbára teszik szervezetük tűrőképességét. Alkohol, kokain, heroin, nyugtatók, altatók. Pusztító élvezetek, amelyek elsősorban létfontosságú, páratlan szervünket, a májat támadják meg.


BŐVEBBEN


Th randevú alkohol
Ha szeretnénk elkápráztatni randi-partnerünket fantasztikus kisugárzásunkkal, érdemes egyetlen pohár italt innunk csupán – tudjuk meg egy friss kutatásból, amely az Alcohol and Alcoholism című szaklapban jelent meg.
BŐVEBBEN


Alkoholista 2 kérdés th
Előfordult az elmúlt egy hónapban, hogy több mint hat italt küldött le egy ülésre? Volt olyan kellemetlen, italozáshoz köthető élménye az elmúlt egy évben, ami miatt szégyenkeznie kellett? Ha a két kérdés közül bármelyikre is igen a válasza, a háziorvosa élhet a gyanúval, hogy komoly alkoholproblémái vannak. A Leicester University friss tanulmánya szerint, amely a British Journal of General Practice című szaklap friss számában került publikálásra, mindenesetre ezek az árulkodó kérdések…
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Daganatos betegségek laborkisokosa A rendszeres alkoholfogyasztók fogékonyabbak lehetnek egyéb függőségekre is A delírium kiváltó okai és főbb tünetei Mennyi alkohol okozhat májkárosodást? Miért árt meg hamarabb a nőknek az alkohol? Jön a bor, amitől nem leszünk másnaposak! Az évek során változnak az alkoholfogyasztási szokások Sokan tesznek újévi fogadalmat arra, hogy leszoknak az ivásról Így úszhatja meg az ünnepi ivászatot! Mennyire bírja az italt? Injekcióval macskajaj ellen Őrült divat: lerészegedés turbósítva Az ivászat népszerűbbé tesz Tabletta az alkoholizmus ellen Gátolja a leszokást az alkohol okozta agykárosodás Sokszor keveset vagy ritkán sokat? 24 éves kor alatt káros az alkohol? Különös kapcsolat az édességek és az alkoholizmus között Jól bírják a kamaszok az alkoholt Alkoholos tejszínhab az új bulikellék-őrület Az alkoholos dorbézolás halálos ára
Egyre több brit gyerek kerül alkoholizmus miatt kórházba Adóemeléssel életeket menteni A berúgás lenullázza az alkohol szívvédő hatását Magyarország, az egymillió alkoholista országa? Hogyan álljunk ellen az alkoholnak? Minél idősebbek, annál többet isznak Meglepő: Jót is tehet a májnak az alkohol Egymás miatt isznak a magyar fiatalok Alkoholizmusra hajlamosít az impulzív személyiség Agykárosító lehet az ivászat tizenéves korban Egy kérdés az alkoholizálásról Gyógyszerre isznak a magyar fiatalok Óvatosan az alkohollal, ha magas az IQ-ja! Nincs gyógyszer a másnaposságra Alkohol és szívritmuszavar: veszélyben a nők A nők agyát jobban zsugorítja az alkohol Az alkoholisták kilenc kategóriája – Ön közéjük tartozik? Az alkoholba menekülnek a kiégett anyák Iszákosabbak a diáklányok, mint a fiúk Az alkoholizmus Macskajaj: a másnaposság kezelése

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés