2018. Március 24. szombat

Balesetek, elsősegély

Szén-monoxid-riasztó

Tudja magát és családját biztonságban, használjon szén-monoxid-riasztót, ami folyamatosan érzékeli a veszélyes gázt és a nagy érzékenységű szenzor észleli, ha veszélyesen megemelkedne a levegő szén-monoxid-koncentrációja!
(x)

BŐVEBBEN


Just Creative
Törések, zúzódások és ízületi fájdalmak keseríthetik meg a téli napokat. A szakorvos tanácsait figyelembe véve azonban elkerülhetőek a kellemetlen, sőt életveszélyes téli kalandok.  
BŐVEBBEN


Égés, égési sérülés, seb

Vasaló, tűzhely, radiátor – egy átlagos háztartásban számtalan olyan eszköz található, mely égési sérülést okozhat, és akkor még nem is említettük a kémiai égés veszélyforrásának számító tisztítószereket, vagy az elektromos vezetékeket, berendezéseket. Az égési sérülések típusai, fokozatbeosztása és kezelési módjai.


BŐVEBBEN


Téli balesetek
Az időjárás zordra fordulásával a körülmények egyre több baleseti forrást rejtenek magukban. Ez az időszak nemcsak a sportpályákon és a járdák jégpályáin, hanem a fűtött lakásokban is szedi áldozatait.
BŐVEBBEN


gyógyszerek
Sok beteg nem figyel oda arra, hogy mikor veszi be a gyógyszereit. Pedig az időzítés sokkal fontosabb, mint ahogyan a betegek gondolják.
BŐVEBBEN


Kis odafigyeléssel és körültekintéssel biztonságosan megteremthető az ünnepi hangulat az adventi időszakban, a gondatlanság következtében azonban akár az egész épület lángra kaphat - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Ha elered az orra vére Színtelen, szagtalan, halálos... Hogyan állítsuk el az orrvérzést? A halálosztó gyilkos galóca Méreg a fiók mélyén A játék hevében – Gyermekbalesetek Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Balesetmentes karácsonyt! Milyen gyógyszereket tartsunk otthon? Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség 13 fontos dolog utazóknak Lehűlt testek, fagyott testrészek: a lehűlés és a fagyás Fullánkos gyilkosok A lakásban is ölhet a villám Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Segélykérés baleset esetén Fertőző nyaralás: a hepatitis-fertőzés veszélyei Fáradtság miatt történik a legtöbb baleset Gyakori síbalesetek, sérülések ellátása A gyógyszerek helyes tárolása, eltarthatósága Mérgező növények a lakásban Láz, ájulás, üvegszilánk... Ön tudja, mi a teendő? Betegségek az uszodából és a strandról Teniszkönyök – nem csak a sportolóknak fáj Hirtelen eszméletvesztés - nem csak a melegtől lehet! Segítség a leggyakoribb sportsérüléseknél Grillezés égési sérülések nélkül Motoron is biztonságban Sebkezelés, sebgyógyulás A három legveszélyesebb zöldség
Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Árthat a jegelés egyes sérüléseknek Újraélesztéskor jobb elhagyni a lélegeztetést Orvosi vészhelyzetek a repülőn Sebek és sérülések kezelése 5 étel, ami a halálunkat okozhatja Ha elakad a falat: teendők félrenyelés esetén Gyógyuljon nyom nélkül! – Sebellátás, hegkezelés Két keréken Indiában Égési sérülések ellátása Az újraélesztés menete Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A combnyaktörés A nyílt sebek ellátása A búvárkodás veszélyei Az egzotikus rovarok és élősködők veszélyei Teendők hőguta, napszúrás esetén Turistaosztály-szindróma Úti patika a bőröndben Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája Veszélyes segítőtárs: az elektromosság Víz alatt ostorozó: a medúza Gyakori tévhitek a kullancscsípésről Mit tehetünk a kullancsok ellen? Fél lábbal a földön Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Téli sportsérülések

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés