2017. Szeptember 23. szombat

Balesetek, elsősegély

Szén-monoxid-riasztó

Tudja magát és családját biztonságban, használjon szén-monoxid-riasztót, ami folyamatosan érzékeli a veszélyes gázt és a nagy érzékenységű szenzor észleli, ha veszélyesen megemelkedne a levegő szén-monoxid-koncentrációja!
(x)

BŐVEBBEN


gyógyszermérgezés, gyógyszer, mérgezés
Gyermekeink számára komoly veszélyforrást jelentenek a gondatlanul tárolt gyógyszerek. A gyakran halálos kimenetelű mérgezéses balesetek többségéért tehetők felelőssé a színes drazsék, kapszulák.
BŐVEBBEN


baleset gyermekbaleset játék
A világot felfedezni vágyó gyermek veszélyérzete sokkal kisebb a kíváncsiságánál. Nyáron különösen sok a gyermekbalesetek száma, de a lakást is biztonságossá kell tenni az apróságok számára.
BŐVEBBEN


kutyaharapás

Az háziállatok tartása sok előnnyel jár, de veszélyei is vannak, főleg a gyerekekre nézve.


BŐVEBBEN


karácsonyi balesetek

Halszálkákkal, fenyőággal vigyázat! A családi béke ünnepének és előkészületeinek veszélyforrásai egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetők, a balesetek elkerülhetők. Ha ne adj isten mégis megtörténik a baj, ne halogassuk orvoslását!


BŐVEBBEN


gyógyszerek
Mindannyian tartunk otthon több-kevesebb gyógyszert. Ez önmagában még nem baj, sőt kifejezetten helyes, de alaposan meg kell gondolni, milyen készítményeket soroljunk be a házi patikánkba. A legfontosabb szempontok.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség Téli balesetek 13 fontos dolog utazóknak Lehűlt testek, fagyott testrészek: a lehűlés és a fagyás Hogyan állítsuk el az orrvérzést? Fullánkos gyilkosok A halálosztó gyilkos galóca A lakásban is ölhet a villám Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Segélykérés baleset esetén Fertőző nyaralás: a hepatitis-fertőzés veszélyei Fáradtság miatt történik a legtöbb baleset Gyakori síbalesetek, sérülések ellátása Színtelen, szagtalan, halálos... A gyógyszerek helyes tárolása, eltarthatósága Mérgező növények a lakásban Ha elered az orra vére Láz, ájulás, üvegszilánk... Ön tudja, mi a teendő? Betegségek az uszodából és a strandról Teniszkönyök – nem csak a sportolóknak fáj Hirtelen eszméletvesztés - nem csak a melegtől lehet! Segítség a leggyakoribb sportsérüléseknél Grillezés égési sérülések nélkül Motoron is biztonságban Sebkezelés, sebgyógyulás Elkerülhetőek a téli sérülések A három legveszélyesebb zöldség Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Mikor a legjobb bevenni a gyógyszereket?
Árthat a jegelés egyes sérüléseknek Újraélesztéskor jobb elhagyni a lélegeztetést Orvosi vészhelyzetek a repülőn Sebek és sérülések kezelése 5 étel, ami a halálunkat okozhatja Ha elakad a falat: teendők félrenyelés esetén Gyógyuljon nyom nélkül! – Sebellátás, hegkezelés Két keréken Indiában Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A combnyaktörés A nyílt sebek ellátása Égési sérülések ellátása A búvárkodás veszélyei Az egzotikus rovarok és élősködők veszélyei Az újraélesztés menete Teendők hőguta, napszúrás esetén Turistaosztály-szindróma Veszélyes segítőtárs: az elektromosság Úti patika a bőröndben Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája Izzó fájdalom: égési sérülések kezelése Víz alatt ostorozó: a medúza Gyakori tévhitek a kullancscsípésről Mit tehetünk a kullancsok ellen? Fél lábbal a földön Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Téli sportsérülések

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés