2018. Június 22. péntek

Balesetek, elsősegély

Szén-monoxid-riasztó

Tudja magát és családját biztonságban, használjon szén-monoxid-riasztót, ami folyamatosan érzékeli a veszélyes gázt és a nagy érzékenységű szenzor észleli, ha veszélyesen megemelkedne a levegő szén-monoxid-koncentrációja!
(x)

BŐVEBBEN


méhcsípés, allergia
Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh vagy darázs támadása. Ugyan a méh- és darázsméreg-allergia a legritkábban előforduló allergiás betegség, de ha valakit érint, a fullánkosok csípése akár halálos kimenetelű is lehet.
BŐVEBBEN


mérgező, növény, mérgezés

Ki gondolná, hogy dédelgetett szobanövényeink levele, szára vagy gyökere akár mérgező is lehet?


BŐVEBBEN


gyógyszerek
Mindannyian tartunk otthon több-kevesebb gyógyszert. Ez önmagában még nem baj, sőt kifejezetten helyes, de alaposan meg kell gondolni, milyen készítményeket soroljunk be a házi patikánkba. A legfontosabb szempontok.
BŐVEBBEN


Just Creative
Törések, zúzódások és ízületi fájdalmak keseríthetik meg a téli napokat. A szakorvos tanácsait figyelembe véve azonban elkerülhetőek a kellemetlen, sőt életveszélyes téli kalandok.  
BŐVEBBEN


Égés, égési sérülés, seb

Vasaló, tűzhely, radiátor – egy átlagos háztartásban számtalan olyan eszköz található, mely égési sérülést okozhat, és akkor még nem is említettük a kémiai égés veszélyforrásának számító tisztítószereket, vagy az elektromos vezetékeket, berendezéseket. Az égési sérülések típusai, fokozatbeosztása és kezelési módjai.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Téli balesetek Gyógyszer-bevételi kisokos Megelőzhetők az adventi lakástüzek Ha elered az orra vére Színtelen, szagtalan, halálos... Hogyan állítsuk el az orrvérzést? A halálosztó gyilkos galóca Méreg a fiók mélyén A játék hevében – Gyermekbalesetek Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Balesetmentes karácsonyt! Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség 13 fontos dolog utazóknak Lehűlt testek, fagyott testrészek: a lehűlés és a fagyás A lakásban is ölhet a villám Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Segélykérés baleset esetén Fertőző nyaralás: a hepatitis-fertőzés veszélyei Fáradtság miatt történik a legtöbb baleset Gyakori síbalesetek, sérülések ellátása A gyógyszerek helyes tárolása, eltarthatósága Láz, ájulás, üvegszilánk... Ön tudja, mi a teendő? Betegségek az uszodából és a strandról Teniszkönyök – nem csak a sportolóknak fáj Hirtelen eszméletvesztés - nem csak a melegtől lehet! Segítség a leggyakoribb sportsérüléseknél Grillezés égési sérülések nélkül Motoron is biztonságban Sebkezelés, sebgyógyulás A három legveszélyesebb zöldség
Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Árthat a jegelés egyes sérüléseknek Újraélesztéskor jobb elhagyni a lélegeztetést Orvosi vészhelyzetek a repülőn Sebek és sérülések kezelése 5 étel, ami a halálunkat okozhatja Ha elakad a falat: teendők félrenyelés esetén Gyógyuljon nyom nélkül! – Sebellátás, hegkezelés Két keréken Indiában Égési sérülések ellátása Az újraélesztés menete Teendők hőguta, napszúrás esetén Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A combnyaktörés A nyílt sebek ellátása A búvárkodás veszélyei Az egzotikus rovarok és élősködők veszélyei Turistaosztály-szindróma Úti patika a bőröndben Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája Veszélyes segítőtárs: az elektromosság Víz alatt ostorozó: a medúza Gyakori tévhitek a kullancscsípésről Mit tehetünk a kullancsok ellen? Fél lábbal a földön Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Téli sportsérülések

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés