2017. November 19. vasárnap

Balesetek, elsősegély

Szén-monoxid-riasztó

Tudja magát és családját biztonságban, használjon szén-monoxid-riasztót, ami folyamatosan érzékeli a veszélyes gázt és a nagy érzékenységű szenzor észleli, ha veszélyesen megemelkedne a levegő szén-monoxid-koncentrációja!
(x)

BŐVEBBEN


Téli házikó
A fűtési szezonban szinte hetente szedi áldozatait a szénmonoxid: egész családok tragikus pusztulásáról jönnek hírek. Hogyan lehetne elkerülni ezeket a rettenetes baleseteket?
BŐVEBBEN


orrvérzés
Bár az orrvérzés ritkán jelez komoly bajt, mégis kellemetlen lehet. Hogyan állítsuk el gyorsan és szakszerűen?
BŐVEBBEN


gyilkos galóca
Annak ellenére, hogy a gyilkos galóca talán a legismertebb mérgező gomba, a halálos kimenetelű mérgezéseknek több mint 90%-áért felelős. Mivel az erdei csiperkétől csak bocskora és gallérja különbözteti meg, a legbiztosabb, ha szakértővel ellenőriztetjük gyűjteményünket.
BŐVEBBEN


gyógyszermérgezés, gyógyszer, mérgezés
Gyermekeink számára komoly veszélyforrást jelentenek a gondatlanul tárolt gyógyszerek. A gyakran halálos kimenetelű mérgezéses balesetek többségéért tehetők felelőssé a színes drazsék, kapszulák.
BŐVEBBEN


baleset gyermekbaleset játék
A világot felfedezni vágyó gyermek veszélyérzete sokkal kisebb a kíváncsiságánál. Nyáron különösen sok a gyermekbalesetek száma, de a lakást is biztonságossá kell tenni az apróságok számára.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Balesetmentes karácsonyt! Milyen gyógyszereket tartsunk otthon? Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség Téli balesetek 13 fontos dolog utazóknak Lehűlt testek, fagyott testrészek: a lehűlés és a fagyás Fullánkos gyilkosok A lakásban is ölhet a villám Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Segélykérés baleset esetén Fertőző nyaralás: a hepatitis-fertőzés veszélyei Fáradtság miatt történik a legtöbb baleset Gyakori síbalesetek, sérülések ellátása A gyógyszerek helyes tárolása, eltarthatósága Mérgező növények a lakásban Ha elered az orra vére Láz, ájulás, üvegszilánk... Ön tudja, mi a teendő? Betegségek az uszodából és a strandról Teniszkönyök – nem csak a sportolóknak fáj Hirtelen eszméletvesztés - nem csak a melegtől lehet! Segítség a leggyakoribb sportsérüléseknél Grillezés égési sérülések nélkül Motoron is biztonságban Sebkezelés, sebgyógyulás Elkerülhetőek a téli sérülések A három legveszélyesebb zöldség Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Mikor a legjobb bevenni a gyógyszereket?
Árthat a jegelés egyes sérüléseknek Újraélesztéskor jobb elhagyni a lélegeztetést Orvosi vészhelyzetek a repülőn Sebek és sérülések kezelése 5 étel, ami a halálunkat okozhatja Ha elakad a falat: teendők félrenyelés esetén Gyógyuljon nyom nélkül! – Sebellátás, hegkezelés Két keréken Indiában Égési sérülések ellátása Az újraélesztés menete Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A combnyaktörés A nyílt sebek ellátása A búvárkodás veszélyei Az egzotikus rovarok és élősködők veszélyei Teendők hőguta, napszúrás esetén Turistaosztály-szindróma Veszélyes segítőtárs: az elektromosság Úti patika a bőröndben Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája Izzó fájdalom: égési sérülések kezelése Víz alatt ostorozó: a medúza Gyakori tévhitek a kullancscsípésről Mit tehetünk a kullancsok ellen? Fél lábbal a földön Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Téli sportsérülések

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés