2017. Augusztus 22. kedd

Fül-orr-gégészet

fuleszethez

A nyaralásnak a sok szép pillanata, emléke mellett – ha nem készülünk fel kellően – bizony kellemetlen „mellékhatásai” is lehetnek.


BŐVEBBEN


horkoló férfi, horkolás

Számtalan ember életét keseríti meg a horkolás, bár ők maguk nem szenvednek tőle közvetlenül. A horkoló hang a felső légutak lágy szöveteinek vibrációja révén jön létre.


BŐVEBBEN


horkolás
A horkolásnak súlyosabb egészségügyi következményei is lehetnek. Néha segít egy fogyókúra vagy életmódváltás, míg máskor a műtét hozhat végleges gyógyulást.
BŐVEBBEN


krupp, gégegyulladás, gégefedő-gyulladás, torokgyík
A védőoltásoknak köszönhetően a torokgyík már nem fenyegeti a gyerekeket, de hasonló, ugató köhögéssel járó felső légúti betegségek: krupp, gégegyulladás, gégefedő-gyulladás ma is előfordulnak.
BŐVEBBEN


fülfájás

A gyermekek többsége átesik legalább egy középfülgyulladáson, melynek legjellemzőbb tünete a szinte elviselhetetlen fájdalom. Honnan tudhatja a szülő, hogy a kisgyermeknek a füle fáj? Okok és kezelés.


BŐVEBBEN


orrvérzés
Az orrvérzés gyakori, és általában spontán elmúló jelenség, melynek hátterében általában nem kell komolyabb betegséget keresnünk. Mi a teendő orrvérzés esetén, és mit tesz az orvos, ha mégsem áll el?
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés