2017. Október 19. csütörtök

Fül-orr-gégészet

szedules

A szédülés az egyik leggyakoribb idegrendszeri panasz. Gyakran bizonytalanságérzésként, egyensúlyzavarként éljük meg, de előfordulhat forgó érzés is, mintha „forogna a világ”.


BŐVEBBEN


fuleszethez

A nyaralásnak a sok szép pillanata, emléke mellett – ha nem készülünk fel kellően – bizony kellemetlen „mellékhatásai” is lehetnek.


BŐVEBBEN


A szaglás nem tartozik fő érzékeink közé, de a szagok mégis fontos szerepet játszanak az életünkben. Nélkülük nem lenne élvezhető az ételek íze, és a párválasztás terén is nehezebb dolgunk lenne.


BŐVEBBEN


horkoló férfi, horkolás

Számtalan ember életét keseríti meg a horkolás, bár ők maguk nem szenvednek tőle közvetlenül. A horkoló hang a felső légutak lágy szöveteinek vibrációja révén jön létre.


BŐVEBBEN


horkolás
A horkolásnak súlyosabb egészségügyi következményei is lehetnek. Néha segít egy fogyókúra vagy életmódváltás, míg máskor a műtét hozhat végleges gyógyulást.
BŐVEBBEN


krupp, gégegyulladás, gégefedő-gyulladás, torokgyík
A védőoltásoknak köszönhetően a torokgyík már nem fenyegeti a gyerekeket, de hasonló, ugató köhögéssel járó felső légúti betegségek: krupp, gégegyulladás, gégefedő-gyulladás ma is előfordulnak.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés