2019. Január 21. hétfő
Figyelmeztető jelek -  Hogyan segít a homeopátia?
A garat-, és torokmandulák túltengése számos betegség forrása lehet gyermekkorban. Mire figyeljen, hogy időben észrevegye az orrmandulák megnagyobbodását, és milyen lehetőségeket kínál ilyen esetre a homeopátia?

homeopátia, orrmandula-megnagyobbodás

Kisgyermekkorban az orrgarat viszonylag szűk és a benne helyet foglaló nyirokelemek túltengése tovább szűkíti, szélsőséges esetben szinte teljesen ki is töltheti az orrgaratot. Ez az állapot gátolhatja a fülkürt működését, melynek következménye vezetéses halláscsökkenés, akut, illetve krónikus középfülgyulladás lehet.

Az orrmandula megnagyobbodása (latin nevén adenoid vegetatio) okozta gátolt orrlégzés már csecsemőkorban zavart okozhat a táplálkozásban és az alvásban is. Az ilyen gyermek fejlődése is károsodhat, ugyanis az állandóan nyitott száj miatt az állcsontok és a fogak növekedése is eltérhet a normálistól. Ezekben az esetekben a fertőzésekkel szembeni fogékonyság is nagyobb, mert az orr és melléküreg-rendszer megfelelő szellőzése nem biztosított. Ezért gyakori az elhúzódó, a kezelési próbálkozásokra rosszul reagáló nátha, orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut, torok, és garatmandula-gyulladás előfordulása is.

Figyelmeztető jelek

A következő jelek felhívhatják a figyelmet arra, hogy a gyermeknek megnagyobbodhatott az orrmandulája:
• Gyakori visszatérő fertőzések: nátha, hörghurut, középfülgyulladás, garat- vagy torokmandula-gyulladás. Ezek a fertőzések az alkalmazott kezelésre rosszul reagálhatnak.
• Nyitott szájjal alvás.
• Horkolás.
• Nappal is folyamatosan nyitva van a gyermek szája, és szájon keresztül lélegzik.
• Hangos légvétel, minden egyéb ok nélkül.
• Halláscsökkenés gyanúja: ilyenkor a szülő gyakran csak a gyermek hallása miatt (figyelmetlen, sokszor visszakérdez) panaszkodik. Ezzel együtt járhat még a gyermek beszédfejlődésének visszamaradása, rossz iskolai eredménye, stb. Gyanú esetén mindenképpen szakorvosi vizsgálat szükséges.

Hogyan segít a homeopátia?

Ha gyanúsnak találja, hogy gyermekének orrmandula-megnagyobbodása van, kérje gyermekorvosa, fül-orr-gégésze tanácsát.

Ha orvosa is egyetért, enyhe, középsúlyos esetekben érdemes egy 2 hónapig tartó Lymphomyosot-kúrát tartani. (Adagolása: 3x 15 csepp naponta. A cseppek kevés vízben oldva, vagy kockacukorra cseppentve is beadhatók.) Ezekben az esetekben ugyanis a Lymphomyosot cseppek segítik a nyirokszervek helyreállítását, és fokozzák az immunrendszer működését is, így gyermeke ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben.

A Lymphomyosot természetes összetevőket tartalmazó homeopátiás gyógyszer, melynek klinikai hatékonyságát számos vizsgálat is alátámasztja. Egy Németországban végzett vizsgálat szerint a Lymphomyosot-terápia 89,5 %-ban bizonyult hatásosnak orrmandula-megnagyobbodás esetén.

Érdemes hát figyelmet fordítanunk ezekre a jelekre, mert a Lymphomyosot alkalmazásával a későbbiekben elkerülhetővé válhat egy esetleges műtéti beavatkozás is.

(x)


Szerző: Dr. Farkas Orsolya

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés