2024. Július 23. kedd

Párkapcsolat, család

karácsony, stressz, depresszió

December az ünneplés, a szeretet, a meghittség hónapja. December a stressz, a túlhajszoltság és a veszekedések hónapja. Hogyan küzdjünk meg az ünnepi stresszel?


BŐVEBBEN


A család május 15-ei világnapjának margójára egy brit felmérés eredményei számokban!


BŐVEBBEN


veszekedés

Háztartásonként átlagosan napi negyven percet töltenek veszekedéssel az együtt élő párok – derítette ki egy biztosítótársaság megbízásából készült brit felmérés.


BŐVEBBEN


boldogság
Svájci kutatók szerint nem a vak szerelmen, hanem a megfelelő partner kiválasztásán múlik a boldog párkapcsolat. A boldogságra különösen azoknak a pároknak van jó kilátásuk, amelyeknél a férfi öt évvel idősebb a nőnél, a nő viszont képzettebb a férfinál.
BŐVEBBEN


Egy, a mobiltelefonok híváslistáit és szöveges üzeneteit elemző brit tanulmányból kiderült, hogy a nők a leggyakrabban a házastársukat hívják fel, többször, mint bármely más személyt, ami azt sugallja, hogy a párkapcsolat sokkal fontosabb a nőknek, mint a férfiaknak.
BŐVEBBEN


házasság, nők, kiskorú
Egy tanulmány szerint a 18 éves koruk előtt megházasodó lányok nagyobb eséllyel vannak kitéve a mentális betegségek kockázatának, mint a később férjez menők. Az Egyesült Államokban a nők majdnem tizede házasodik kiskorúként.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
A félrelépés már nem fő válóok A szerelem vak és meg is szépít Korai szex, gyakoribb válás Boldogabbak a gyermektelen fiatal párok Szeretjük, de nem értjük meg egymást A férfi meddőség pszichés háttere A kutya családtag, a meleg élettárs nem? Az első év a legnehezebb az új szülőknek A problémás párkapcsolat káros az egészségre Az első feleségek nem szeretik a poligámiát Válni készül? Törölje magát a Facebookról! Evolúciós jelentőséggel bírhat a homoszexualitás Miért féltékenyek másképp a nők és a férfiak? Milyen szülők a meleg párok? Házasságokat dönt romba a Facebook 85 éve házasok – most felfedik titkukat Depresszió ellen érdemes megházasodni A nők hamarabb válnak önállóvá Ragályként terjed a magány Lehull az álca a macsókról
Bizonyított, hogy az okos szexi Sírba visz, ha sokkal fiatalabb a szerető Vonzóbb a férfi, ha foglalt Apára minden gyereknek szüksége van Nem minden nő rajong a magas férfiakért Jobb dolguk van az apjukra hasonlító gyerekeknek Szerelem első látásra: Csak rossz sülhet ki belőle? "Öreg is, csúnya is, de ez van..." Ellentétek vonzásában párosodik az ember Hormon segít egyetérteni a párunkkal Az unalom mint válóok Nem a belső értékek döntenek a szerelemről Biztosan megsínyli a házasság a gyermekvállalást A rossz házasság megbetegíti a feleségeket Amikor a nők már nem harcolnak a férfiakért A férfiaknak nagyobb szükségük van a nőkre Egyre többször kérnek segítséget a családon belüli erőszak áldozatai Miért nem akar nősülni a férfi? Több feleség = hosszabb élet Már nem menő a diplomás nők körében a szingliség

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés