2017. Február 21. kedd

Fogászat, szájsebészet

mosoly
A napi többszöri megfelelő szájápolás létfontosságú kérdés, hiszen mindennapjainkat és életvitelünket hatalmas mértékben befolyásolja. Ehhez hozzátartozik az ideális szájápoló szerek és természetes összetevőket tartalmazó fogkrém megválasztása.
BŐVEBBEN


fogápolás
Nem mindig annak örülnek a fogak, amit mi is szeretünk. Vegyük figyelembe kívánságaikat, elvégre ők vannak többen. A fogápolás alapszabályai, hogy többen is maradjanak!
BŐVEBBEN


Afta

A szájban, a nyelven jelentkező tűszúrásnyi, vagy akár érem nagyságú seb sokunknak okoz hosszabb-rövidebb ideig kellemetlenséget: ez a szájnyálkahártya fekélyszerű elváltozása, az afta.


BŐVEBBEN


fogszuvasodás
A fogszuvasodás kialakulása a fogfelszín, a táplálkozás során fogyasztott szénhidrátok és specifikus szájbaktériumok egymásra hatásának következtében jön létre genetikai fogékonyság esetén.
BŐVEBBEN


pöszeség
A beszédtanulás kezdeti szakaszában majdhogynem természetes jelenség, ha a gyerek egyes hangokat nem tud pontosan kiejteni. A pöszeség és más beszédhibák tartós megléte fogszakorvos és logopédus segítségét igényelheti.
BŐVEBBEN


szájüregi daganatok
A szájüregi daganatok száma emelkedőben van. Dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, rossz szájhigiéné és alultápláltság: együttes jelenlétük rossz prognózist jelent.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Nézzünk be egy fogtechnikus műhelyébe! Fogászati kezelés fúrás nélkül Modern fogászati eljárások Árt a fogmosás közvetlenül evés után Újítások a gyerekfogászat területén Nem kell betömni a lyukas fogakat? Ártanak a fogaknak a gyümölcslevek A rossz szájszag csak a kisebbik baj! Rendszeres fogápolással a tüdőgyulladás ellen Előre jelezheti a csonttöréseket a fogröntgen Soha nem késő: a felnőttkori fogszabályozás Stroke-ot előzhet meg a fogkő-eltávolítás Jobban árt a fogaknak az alma, mint a kóla Fogtömés fúrás és fájdalom nélkül Valóban hatásosak a fehérítő fogkrémek? Az ajakherpesz és kezelése Elkerülhető az afta? Hasznos tippek ajakherpesz ellen Candida a fogszabályzón Mit jelezhet a krónikus arcfájás? Savas támadás a fogak ellen: a fogerózió Szájüregi betegségek ellen segít a halolaj Egy betegség, amit a fogorvos okoz A fogbeültetés szövődményei Mennyi fluorid legyen a gyerekfogkrémben? A legjobb tanácsok fogérzékenység ellen A lúgos anyagok is ártanak a fogzománcnak Szájszárazság: gyógyszerek is okozhatják
A fogaknak jobb a csapvíz, mint a palackozott Saverózió miatt szuvasodik a gyerekek foga A legfontosabb tényező a fogszuvasodás leküzdésében A tökéletes mosoly elérhető A legjobb ital fogszuvasodás ellen Hatásos megoldás szájszag ellen A sokoldalú xilit Több mosolyt szeretnének látni a magyar nők A magyaroknak vonzóbb a dús haj, mint az ápolt fogsor Kivehető helyett: fogbeültetés A friss lehelet titkai A fogazat és szervezetünk kapcsolatai Fogápolás a kezdetektől Valóban sorvadás a fogínysorvadás? Gyökerénél a bajt: a fogászati eredetű gócbetegség Szájüregi fertőzések Mivel mossunk fogat? Mélyreható változások: a fogászati gyökérkezelés Ápolja, ne kímélje! – A fogágybetegség Szőrös nyelv Fogápolás alaposan Nyálkő, a nyálmirigyek leggyakoribb betegsége A szabályok a fogakra is vonatkoznak Ragyogjon eredeti fényében: fogpótlások tisztítása A kellemetlen szájszag megszüntethető! Mosolyogjon a boldogságért! A fogszabályozás és az állcsont-ortopédia Fogápolás a terhesség alatt

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés