2019. Szeptember 20. péntek

Fogászat, szájsebészet

Afta

A szájban, a nyelven jelentkező tűszúrásnyi, vagy akár érem nagyságú seb sokunknak okoz hosszabb-rövidebb ideig kellemetlenséget: ez a szájnyálkahártya fekélyszerű elváltozása, az afta.


BŐVEBBEN


pöszeség
A beszédtanulás kezdeti szakaszában majdhogynem természetes jelenség, ha a gyerek egyes hangokat nem tud pontosan kiejteni. A pöszeség és más beszédhibák tartós megléte fogszakorvos és logopédus segítségét igényelheti.
BŐVEBBEN


szájszag
A nem megfelelően karbantartott száj baktériumok tömegének nyújt táptalajt, és ezzel együtt a kellemetlen lehelet forrása is lehet. A rossz szájszag a legtöbb esetben orvosi segítséggel és szájápoló készítmények használatával megszüntethető.
BŐVEBBEN


fogápolás
Nem mindig annak örülnek a fogak, amit mi is szeretünk. Vegyük figyelembe kívánságaikat, elvégre ők vannak többen. A fogápolás alapszabályai, hogy többen is maradjanak!
BŐVEBBEN


női száj, lehelet, szájszag

Az egészséges, ép fogazatú szájnak és a kilélegzett levegőnek normális körülmények között nincs szaga. A rossz szájszag hátterében gyakran valamilyen szájüregi elváltozás áll. Mi a friss lehelet titka?


BŐVEBBEN


szájüregi, fertőzések
Több betegség előhírnöke legelőször a szánkban üt tanyát, azaz a nyelv és a szájnyálkahártya már jóval a betegség megjelenése előtt árulkodik a közelgő veszélyről. Hogyan vigyázzunk a szánkra?
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Fogak réme, a fogszuvasodás Megelőzhetők-e a szájüregi daganatok? A bölcsességfog a legostobább fogunk Gyökérkezelés - Mentsük meg a fogainkat Kisebb vagyont spórolhatunk meg a fogínysorvadás kezelésével Alvás közben fehéredő fogak: álom vagy valóság? Nézzünk be egy fogtechnikus műhelyébe! Fogászati kezelés fúrás nélkül Modern fogászati eljárások Árt a fogmosás közvetlenül evés után Újítások a gyerekfogászat területén Nem kell betömni a lyukas fogakat? Ártanak a fogaknak a gyümölcslevek A rossz szájszag csak a kisebbik baj! Rendszeres fogápolással a tüdőgyulladás ellen Előre jelezheti a csonttöréseket a fogröntgen Soha nem késő: a felnőttkori fogszabályozás Stroke-ot előzhet meg a fogkő-eltávolítás Jobban árt a fogaknak az alma, mint a kóla Fogtömés fúrás és fájdalom nélkül Valóban hatásosak a fehérítő fogkrémek? Hasznos tippek ajakherpesz ellen Az ajakherpesz és kezelése Elkerülhető az afta? Candida a fogszabályzón Mit jelezhet a krónikus arcfájás? Savas támadás a fogak ellen: a fogerózió Szájüregi betegségek ellen segít a halolaj Egy betegség, amit a fogorvos okoz A fogbeültetés szövődményei
Mennyi fluorid legyen a gyerekfogkrémben? A legjobb tanácsok fogérzékenység ellen A lúgos anyagok is ártanak a fogzománcnak Szájszárazság: gyógyszerek is okozhatják A fogaknak jobb a csapvíz, mint a palackozott Saverózió miatt szuvasodik a gyerekek foga A legfontosabb tényező a fogszuvasodás leküzdésében A tökéletes mosoly elérhető A legjobb ital fogszuvasodás ellen Hatásos megoldás szájszag ellen A sokoldalú xilit Több mosolyt szeretnének látni a magyar nők A magyaroknak vonzóbb a dús haj, mint az ápolt fogsor Kivehető helyett: fogbeültetés Szőrös nyelv Fogápolás a kezdetektől Valóban sorvadás a fogínysorvadás? Gyökerénél a bajt: a fogászati eredetű gócbetegség Mivel mossunk fogat? Mélyreható változások: a fogászati gyökérkezelés A fogazat és szervezetünk kapcsolatai Ápolja, ne kímélje! – A fogágybetegség Fogápolás alaposan Nyálkő, a nyálmirigyek leggyakoribb betegsége A szabályok a fogakra is vonatkoznak Ragyogjon eredeti fényében: fogpótlások tisztítása Mosolyogjon a boldogságért! A fogszabályozás és az állcsont-ortopédia Fogápolás a terhesség alatt

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés