2019. Május 25. szombat
Fehér fogsor - több mosoly

Nem mosolyognak eleget a magyarok – derült ki a Blend-a-med 2007 januárjában készített országos reprezentatív felméréséből. A Dr. Török Zsuzsa pszichiáter segítségével összeállított kérdőív alapján nőket kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak a mosolyukról, és miért, vagy éppen miért nem mosolyognak eleget az emberek.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


mosolygás fehér fogsor

Az eredmény esetenként meghökkentő volt: a válaszadók több mint fele (51%) úgy gondolja, hogy Magyarországon keveset mosolyognak az emberek, pedig a többség (61%) szerint a szép mosolyú emberek sikeresebbek és könnyebben boldogulnak az életben. Emellett szinte valamennyi válaszadó (93%) úgy látja, a belső derűt kifejező mosoly segít az ismerkedésben és a párkapcsolat kedvező alakulásában, és 81% a szépség elengedhetetlen részének tartja az esztétikus mosolyt.

Érdekes, hogy míg a felmérésben résztvevők úgy gondolják, hogy mások keveset mosolyognak, magukról az ellenkezőjét állítják: a megkérdezettek 91%-a tartja magát mosolygósnak. A mosolyfaktor megítélésében úgy tűnik, a kor is fontos tényező: a 30-39 éves korosztályba tartozó nők fele úgy véli, inkább borús vagy gondterhelt arcokkal találkozik, és jóval kevesebb mosolygóssal, ellentétben a fiatalabb korosztállyal.

És hogy miért vagyunk ilyen gondterheltek? A válaszadók legtöbbje az emberi természettel kapcsolatos tényezőket tartják felelősnek (beállítottság, mentalitás, pesszimista alaptermészet), ezt követi a stressz (családi, munkahelyi problémákból fakadó), a jelenlegi gazdasági, politikai helyzet (áremelések, rohanó világ), az anyagi problémák és végül a betegség.

Fehér fogsor - több mosoly

A felmérés szerint a mosolyhiány oka nem csak a pesszimizmus és a sok gond, hanem fogaink rossz állapota, csúnya színe. A válaszadók 85%-a úgy véli, a fogak állapota befolyásolja a mosoly gyakoriságát, szinte ugyanennyien (81%) állítják, tesznek is valamit a fehérebb fogakért. Közülük majdnem minden negyedik említette spontán, hogy fehérítő fogkrémet használ, ezt követte a fogorvos rendszeres látogatásának említése, majd a fogfehérítő használata.

Jelentősen többen tartják magukat mosolygósnak (93%) azok, akik tesznek valamit a fehérebb fogak elérése érdekében, mint akik nem tesznek (80%). A megkérdezettek 55%-a pedig azt mondta, többet mosolyogna, ha fehérebbek lennének a fogai. Lehet, hogy a kedvük is jobb volna?

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


2007. 02. 20. (Aktualizálva - 2012. 09. 20.)
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés