2018. Január 19. péntek

Légúti megbetegedések

gyermek arcüreggyulladás köhögés

Az elhúzódó köhögésnek számtalan, más szakterületet érintő oka lehet. Ezek közül a leggyakoribb az arcüreggyulladás, mely megfelelő kezelés mellett is eltarthat 1-2 hétig.


BŐVEBBEN


influenza

Az influenza olyan, vírusok útján terjedő betegség, melynek kórokozói – az influenzavírusok – elsősorban a felső és alsó légutakat, az orrot, a torkot, a tüdőt, a mandulákat és a középfület fertőzik meg.


BŐVEBBEN


antibiotikum

Bánjunk csínján az antibiotikumokkal! Csakis akkor érdemes őket szednünk, amikor biztosan baktérium okozza a betegséget. Vírusos fertőzések esetén csak a rezisztens törzsek számát gyarapíthatjuk velük.


BŐVEBBEN


cigaretta, tüdőrák
Világszerte a tüdőrák okozza a legtöbb halálozást és a legtöbb rákos megbetegedést, ami elsősorban a dohányzással hozható összefüggésbe. Amerikai adatok szerint a tüdőrákos betegek 85%-a aktív, míg kb. 5%-a passzív dohányos.
BŐVEBBEN


asztma
Az asztma öröklődő betegség, de a hajlam mellett környezeti tényezők is közrejátszanak kialakulásában. Az orvostudomány eszközeivel kiválóan karbantartható a probléma.
BŐVEBBEN


asztma
Az asztma előfordulása sajnos évről évre növekvő tendenciát mutat. A betegség lényegében túlérzékenységi reakció, amely összefüggésbe hozható a légszennyezettséggel és a dohányzással is.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Tüdőkárosodás fenyegeti a városi biciklistákat Asztma bronchiale gyermekkorban Az asztma vizsgálata A horkolás okai és kezelési módjai Lázmérés-kisokos Kis éji zene: a horkolás Levegő után kapkodva: a COPD Torokgyík és társai Visszatérő kellemetlenségünk, a nátha Megfázás? - Nem élek vele! Sosem késő letenni a cigarettát! Már megint megfáztam – a nátha és társai Megfázást hozó szeptemberi reggel Hol terjednek a leggyorsabban a vírusok? A heveny orrmelléküreg-gyulladás Az arc- és homloküreg-gyulladás Vigyázat: nyáron is könnyen megfázhatunk! A gyermekkori nátha szövődményei Zsebkendők szezonja: a megfázás Kell egy hét rosszullét? Többet ér a kézmosás a vitaminoknál A leghatékonyabb védekezés influenza ellen Hogyan kerüljük el az influenzát? Elszoruló torokkal: a torokfájás Torokfájás? Kezelje hatásosan! Hurutos hörgők: a bronchitis heveny és krónikus formái A titokzatos tüdőgyulladás Amit a SARS-ról tudni lehet /Az atípusos tüdõgyulladás/ Tömegeket fertőz a tbc
Sípoló tüdők: a tüdőasztma Szénanáthás? Eldugult az orra? Az obstruktív alvási apnoé szindróma Törődjünk a tüdőnkkel! Pusztító szenvedély: a dohányzás káros hatásai Új tüdőt nem kaphatunk: a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) A nyelőcsőrák Az asthma bronchiale nem gyógyszeres kezelése Sokarcú betegség, a COPD Gyógyszer is okozhat tartós orrdugulást Életkoronként eltérő tüneteket okoz a tüdőgyulladás Ne legyen levegő szűkében! Magas vérnyomás a tüdőben: PAH Új COPD terápiát fogadott be az OEP Eldobható papírpohár segíti az asztmásokat Gyilkosabb a légszennyezés, mint az AIDS és a malária együtt Elfúló lélegzet: a COPD Hogyan győzzük le a megfázást? Alapvetések és érdekességek az influenzáról Torokgyulladás nyáron A tbc jelentően növeli a tüdőrák kockázatát Az azbeszt 25 év múlva is képes ölni! A legjobb megoldások nátha ellen Cseppet sem hiányzik: a nátha A gyermekkori tüdőgyulladás Hogyan szabaduljunk meg gyorsan a náthától? Vegyük komolyan a tüdőgyulladást! Mit jelez a köhögés?

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés