2018. Május 21. hétfő

Házi betegápolás

szívbeteg ápolása
Az olyan súlyos szív-érrendszeri események után, mint az agyvérzés (stroke) vagy a szívinfarktus, gondos ápolásra van szükség a beteg minél jobb életminőségének biztosításához.
BŐVEBBEN


ápolónő, beteg, otthoni, ápolás, betegápolás

Napjainkban a betegápolás színtere egyre inkább a beteg otthonába tevődik át, ahol szakképzett ápoló irányításával a család, a beteg környezete is végezheti az ápolást.


BŐVEBBEN


műtét felkészülés előkészület operáció
Egy műtét mindenképp nagy stresszel járó helyzet, akár váratlan, akár tervezett. Utóbbi esetben félelmeinken sokat enyhíthet, ha tudjuk, pontosan mi vár ránk a műtét alatt és után, így fel tudunk készülni a megpróbáltatásokra.
BŐVEBBEN


felfekvés, decubitus
A hosszú ideig tartó fekvés következtében kialakuló felfekvés akár halállal is végződhet. Pedig a megelőzési mód egyszerű, de szinte percről percre foglalkoznunk kell a magatehetetlen, ágyban fekvő beteggel.
BŐVEBBEN


hospice
Mindannyian meghalunk egy napon, de mivel a kórházak a gyógyításra rendezkedtek be, a szeretetteljes igyekezet ellenére sincs arra lehetőség, hogy a végső stádiumban lévő embereket méltó módon kísérhessék a végső úton. Erre a család képes, amely kérhet segítséget a hospice-mozgalomtól is.
BŐVEBBEN


öntudatlan beteg, fájdalom
Vajon a súlyos agysérülésből felépült, de verbálisan és nem-verbálisan is kommunikálni képtelen páciensek is éreznek fájdalmat? Egy kutatás szerint a válasz igen: a fájdalom az öntudatlan betegeket is érinti.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés