2021. Március 09. kedd
Ön használna spray-vel felvihető óvszert? A Girlplay koncepció egy olyan aeroszolos latex anyagot tartalmaz, amellyel megelőzhető a nem kívánt terhesség.

Michele Chu koncepciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy dezodorhoz hasonlóan fújhassák magukra a védelmet. A fejlesztő úgy gondolja, így könnyebb felvinni, mint a hagyományos óvszert, és még érdekesebb is, ami azt jelentheti, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel fogják használni.

Chu a német szexuális egészségügyi oktatótól, Jan Vinzenz Krausétól kapta az ihletet, aki 2008-ban elsőként hozott létre spray-vel felvihető kondomot. A világ első, férfiaknak szánt változatának létrehozására az automata autómosók mechanizmusa ösztönözte. Prototípusa egy kemény műanyag csőből állt, amelyen fúvókákat helyezett el, melyek minden irányban szórták a folyékony latexet. Találmánya azonban sosem vált igazán népszerűvé, mert túl hosszú volt a száradási ideje, így a szerelmeseknek közel 3 percig kellett várniuk, miután kivették a dobozából – ez pedig megölte a romantikát. Chu, a New York-i Pratt Intézet végzős hallgatója most újra megpróbálja visszahozni az alapötletet. A Girlplay egyelőre egy tervezési koncepció, de azt reméli, hogy újra sikerül feléleszteni a spray-zhető óvszer iránti érdeklődést. A feltaláló elmondta, hogy az újításnak köszönhetően nem lenne szükség többé különböző méretű óvszerekre, mivel a felhasználók közvetlenül a hímvesszőre fújhatják az anyagot. Az aeroszol ráadásul nők számára is használható.

Weboldalán Chu azt írja, hogy egy olyan spray-zhető óvszer termékcsalád létrehozását tervezi, amely a legmodernebb technológiának köszönhetően minden méretre használható, férfiaknak és nőknek egyaránt. A feltaláló elképzelése egyébként nem is rugaszkodik el túlságosan a valóságtól, mert a Blue Cross Bio-Medical kínai vállalat jelenleg is forgalmaz olyan óvszereket nőknek, amelyek hab formájában, fizikai gátként szolgál az ondófolyadék ellen. Eddig azonban még senki sem fejlesztett ki ilyen terméket férfiaknak.


Forrás: Medipress
2015. 08. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés