2020. Július 04. szombat
Szakemberek szerint érdemes a nőknek felhagyniuk a fogamzásgátló tabletta szedésével, mielőtt végleg elkötelezik magukat valaki mellett, ugyanis csak így derülhet ki, valóban vonzódnak-e párjukhoz.

Dr. Craig Roberts, a Stirling Egyetem munkatársa szerint a fogamzásgátló tabletták hormontartalma hatással van arra, kinek milyen típusú férfi jön be, így könnyen lehet, hogy akit tablettaszedés közben vonzónak találtunk, kiábrándítónak fog tűnni számunkra, ha már nem szedjük a tablettát.

fogamzásgátló

Roberts és kollégái több mint 2500 anyát kérdeztek meg a világ minden tájáról, hogy mennyire érzik boldognak magukat a kapcsolatukban. A felmérésből kiderült, hogy azok, akik még szedték a fogamzásgátlót, kevésbé érezték magukat szexuálisan kielégültnek, kevésbé tartották vonzónak párjukat és kevésbé érezték izgalmasnak az együttléteiket.

A Proceedings of the Royal Society B című lapban megjelent tanulmány emellett arról is beszámolt, hogy más tekintetben a fogamzásgátlót szedők pozitívabban értékelték partnereiket, megbízhatóbbnak, hűségesebbnek, támogatóbbnak tartották őket. Összességében úgy tűnt, hogy ezek a pozitív tapasztalatok elnyomták a negatívakat, ugyanis átlagosan két évnél tovább tartottak ezeknek a pároknak a kapcsolatai.

Roberts hozzátette, hogy a kísérlet csupán pár ezer nő bevonásával készült, így korántsem jelenthető ki, hogy a fenti megállapítások mindenkire igazak, ugyanakkor azt javasolta, hogy azok, akik tablettát szednek, és már megállapodni készülnek, a végső igen kimondása előtt térjenek át másféle fogamzásgátló módszerre, hogy kiderítsék, változnak-e ennek hatására az érzelmeik.


Forrás: Medipress
2012. 04. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés