2017. Január 17. kedd

Neurológia

http://vital.hu/demencia-mar
Közérzetünk, életminőségünk, biztonságunk is múlik azon, hogyan érzékeljük a külvilág ingereit, mennyit fogunk fel belőlük, és hogyan tudunk tudatosan reagálni azokra. Tudjon meg többet ezekről a képességeinkről!
BŐVEBBEN


feledekenyseg
„Jaj, hogy is hívják, mindjárt eszembe jut!” vagy: „ Itt volt a kezemben, de hova is tettem?” – ismerős Önnek is az ilyen helyzet?
BŐVEBBEN


demeencia
Hozzátartozója furcsán viselkedik, feledékeny, a mindennapi feladatainak ellátása is egyre több nehézséggel jár, aggasztó, demenciára utaló tünetek is jelentkeznek? Tudjon meg többet ennek tüneteiről, hátteréről!
BŐVEBBEN


demencia-infohoz
Alzheimer-kór gyanúja merült fel? Forduljon mielőbb szakorvoshoz, az időben elkezdett kezelés sokat segíthet!
BŐVEBBEN


koncentracio
Nehezen megy az összpontosítás, szétszóródik a figyelme? Önnek is van ezzel gondja? Derítse ki, hogy a memóriájával, vagy a koncentrációs képességével van baj!
BŐVEBBEN


Alvajáró

Az alvajárás olyan különleges tudatállapot, mely során az érintett éberségre jellemző cselekvéssorokat hajt végre anélkül, hogy később emlékezne azokra.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Fejbevágó fájdalom: a fejfájás Az ízek útja Pszichés gondok hatvanon túl Mit jelez a fájdalom? Az agynak is kell karbantartás Az agy tíz legnagyobb rejtélye Az időjárás hatása egészségünkre Meglepő okok a fejfájás hátterében Ételektől is fájhat a feje A viszketés rejtélyei Fejfájós generáció Agyserkentő finomságok Fejfájdító időjárás A szellem alkonya Mit tehet, ha migrén kínozza? A hallás Nem ritka a gyermekkori epilepszia Mitől fáj a fejünk? A fertőzés okozta agyvelőgyulladás, agyhártyagyulladás Az agydaganat Bajt jelezhet a terhesség alatti fejfájás A halolaj védhet a pszichózistól Megtalálták a skizofrénia kimutatható előjeleit MAES: Új terápia Magyarországon a központi idegrendszeri sérült gyermekek kezelésére Epilepsziás kismamák Vissza lehet fordítani a demenciát? Új képalkotó technika segítheti az agyműtéteket Az internetes közösség segít az epilepsziásoknak Azonosították az önzés agyi területét A stroke-kal kapcsolatos oktatás életet menthet Az agyvérzés nyolc évvel öregíti az agyat Felfedezték a skizofrénia kórokát? Enyhül a migrén a terhesség alatt Évekre leronthatja az IQ-t egy egyszerű fertőzés Lefagy az agya? Van ilyen: felfedezték, mi okozza a „fagylalt fejfájást” Kómából ébredve megváltozott a viselkedése Csúcstechnika a migrén kezelésében Elektrosokkal próbálták kezelni a homoszexualitást Az erotikus gondolatok jót tesznek a memóriának Kusza SMS jelezte az agyvérzést Agyvérzést kapott a négyéves kisfiú a hullámvasúton A fiatalok vére segíthet a demenciásokon Nem veszik elég komolyan a focisták agyrázkódását
Fejpánt a migrén ellen Botoxszal az övsömör ellen Kezdődik a fejfájások szezonja Kimutatja az agyvérzést a mikrohullámú sisak Ébredés altatás, kóma után Nem alszunk eleget, csak néha a munkahelyen Az epilepszia ellen marihuánát? Egy titokzatos betegség Új remény a stroke gyógyításában Tíz jel, ami Alzheimer-kórra utalhat A Parkinson-kórról Miért fáj a levágott végtag? A tartós fájdalom agyi okát fedezték fel A boldog házasság agyvérzéstől védi a férjeket Többre képes a placebo, mint hitték A tiszta oxigén enyhíti a kínzó fejfájást Valódi hatást vált ki a placebo a szervezetben Epilepsziás rohamot válthatnak ki bizonyos színek Nem függ össze a magas vérnyomás és a fejfájás Évtizedekig is eltarthat az agyrázkódás hatása Agyserkentő tippek elbutulás ellen Ismerje fel a nyugtalan láb szindrómát! Injekció helyett tapasszal az Alzheimer-kór ellen Az önzetlenség nem a szívből fakad Figyelj rá! Életminőség Parkinson-kórban Az időskori feledékenység A placebohatás Az indíték ismeretlen: Sclerosis multiplex Rettegett rohamok: az epilepszia Műtéttel a kínzó fejfájás ellen? Elvek, sikerek, kétségek az újraélesztés területén Mire képes az agyunk? Szagok és illatok A fejfájás mint tünet Idegtépő: az ideggyulladás Agyi eltérések az autisták családtagjainál Szemléletváltás az epilepszia gondozásában A daganatos fájdalom csillapítása Zöld tea az Alzheimer-kór ellen? Nincs meg az Alzheimer-kór ellenszere A fájdalom 1 perc alatt múlik el! A tapintás Marha nagy baj: szivacsos agyvelőgyulladás

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés