2024. Április 27. szombat
2007. január és február hónapokban a „Szemem Fénye” – A Beteg Gyermekekért Alapítványt támogatják azok a T-Com vagy T-Mobile ügyfelek, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon.

A Szemem Fénye Alapítvány rákbeteg gyermekek mentõautóval történõ ingyenes szállítását segíti otthonuk és a kórházak között. Az alapítvány a befolyt összeget egy mentõállomás céljára alkalmas épület megvásárlására kívánja fordítani, ahol megfelelõ helyet kap a mentést és betegszállítást végzõ csapat, a mentõautók és az irodai személyzet.

A daganatos megbetegedésben szenvedõ gyermekek legyengült immunrendszerük miatt nem szállíthatók más típusú betegekkel és a tömegközlekedési eszközöket sem vehetik igénybe. Az Országos Mentõszolgálat kapacitás hiányában nem tudja vállalni a kis betegek szállítását, a szülõknek viszont nagy terhet jelent a hónapokig, gyakran évekig tartó kezelésre való eljutás biztosítása. Az alapítvány 2006 óta európai színvonalú gyermekmentõ esetkocsijával végzi a rossz állapotban, illetve végsõ stádiumban lévõ gyermekek egészségügyi kísérettel és mûszeres megfigyeléssel történõ szállítását, továbbá vállalja az egyéb megbetegedésben szenvedõ, tartósan kórházi kezelésre szoruló, illetve súlyos állapotú gyermekek szállítását is.

A Telekom Adományvonal (1788) hívásának ára 100 forint, Domino elõfizetésrõl kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkezõ hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Szemem Fénye Alapítványé.


2007. 01. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés