2024. Április 19. péntek
35 millió forint gyûlt össze idén a "Tegyünk együtt a gyermekekért" program keretében, melynek kedvezményezettje a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat.

Az immár 5. éve sikeresen megvalósuló (TEGY) programban a Danone Kft. a daganatos beteg gyermekek gyógyítását és rehabilitációját ellátó Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot támogatja. Az idei támogatásból a Hálózat 4 budapesti és 6 vidéki gyermekonkológiai és rehabilitációs központja elsõsorban rehabilitációs infrastruktúráját fejleszti, valamint életmentõ orvosi eszközöket vásárol.

A Hálózat számára kiemelkedõ értéket képvisel nemcsak a TEGY program által a rehabilitációra átadott támogatás, de a programot övezõ társadalmi figyelem is, hiszen egy daganatos beteg kisgyermek felépülése 9-10 hónapig tart, azonban a gyermekek rehabilitációja, a mentális és fizikai stressz hatásainak feloldása akár 5-7 évig is elhúzódhat. Ez a munka nagyon sok erõfeszítést, lelki energiát és kitartást igényel mindenkitõl, aki azért dolgozik, hogy a Magyarországon valamilyen tumoros megbetegedéssel kezelt közel 2.000 kisgyermek meggyógyuljon.


2006. 12. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés