2024. Április 27. szombat
2006. április 27. és 29. között Budapest ad otthont a Betegszervezetek Konferenciájának, amely az „Együtt – Together” mottó jegyében kerül megrendezésre.

A betegbiztonságot, illetve a tanult beteget középpontba helyezõ nemzetközi konferencia elsõ napján bemutatkoznak a magyarországi betegszervezetek is, illetve sor kerül a betegtájékoztató anyagok kiállítására és a résztvevõk közötti tapasztalatcserére is. A rendezvényre a meghívott nagyszámú magyarországi betegszervezeten kívül 15 külföldi vendéget is várnak, elsõsorban Közép, illetve KeletEurópából.

A cukorbetegek, illetve a vese, rák, asztmaés tüdõbetegek érdekeit képviselõ szervezetek közös konferenciáján többek között elõadások hangzanak majd el a betegközpontú egészségügyi ellátásról, a 2006ban, Prágában és Varsóban szervezett betegszervezeti konferenciák eredményeirõl, a kapcsolódó jogi kérdésekrõl és a betegtájékoztatás, illetve a betegek megszólításának fontosságáról.

A közös tanácskozás üzenete az, hogy a hasonló berendezkedésû és helyzetû országok képviselõi kivétel nélkül egy széleskörû, civilek, egészségügyi dolgozók és a hatóságok hatékony és szervezett együttmûködésén alapuló betegképviselettel kívánják munkájuk során érvényesíteni az általuk támogatott betegek érdekeit. A konferencia résztvevõi választ akarnak adni korunk kihívásaira, amelyek a következõ mottók erõvonalában helyezhetõek el: "Korunk követelménye a tájékozott beteg!" és "A tudatosság áldás!".

2006. április 27.


2006. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés