2024. Április 19. péntek
1 . oldal
A héten zajlik a Szoptatás Világhete, melynek célja az anyatejes táplálás népszerûsítése és támogatása.

Csoportos világrekordot állítottak fel a budapesti Vidám Park hullámvasútján egy betegszervezet tagjai, hogy felhívják a figyelmet a még ma is tabutémának számító bipoláris zavarra, vagyis a mániás depresszióra.

10 éve alakult meg a skizofréniában, vagy más hasonló pszichózisban szenvedõk megsegítésére alakult, karitatív civil szervezet, a KESZ egyesület.

Egy évvel elõtti indulása óta már egymillió látogatót vonzott a Segítség – A dohányfüstmentes életért honlapja, a www.helpeu.com.

2006. július és augusztus hónapokban a Szent Márton Gyermekmentõ Szolgálatot támogatják azok az ügyfelek, akik a 1788as Telekom Adományvonalat hívják.

Vállalatot alapított Magyarországon a japán Astellas Pharma. Az alapítás alkalmából a cég adománnyal segíti a transzplantált gyermekek kezelését.

Daganatos gyermekeket támogató kezdeményezés keretében öt magyar város lakosai kíséreltek meg Guinnessrekordot felállítani.

Belga biotechnológiaigyógyszerészeti vállalat epilepsziagyógyszere kapta az elismerést.

A Nemdohányzó Világnap idén arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a dohányzás minden formában halálos lehet.

A 40 év feletti férfiakat érintõ egészségügyi problémákkal kapcsolatos tabuk feloldását szeretné elérni az az új kezdeményezés, mely interneten és telefonon nyújt tájékoztatást és anonim orvosi segítséget az érintetteknek.

Az információhiány és a téveszmék jelentõsen hátráltathatják a posztmenopauzális korban lévõ nõk megfelelõ kezelését hangzott el az Ostheoporosis Betegek Magyarországi Egyesületének (OBME) civil fórumán.

Egy nemrég kifejlesztett szoftver segíti a háziorvosokat a szívérrendszeri megbetegedések felismerésében és minél sikeresebb terápiájában. A cél a halálozások számának csökkentése.

Meglepõ és olykor megdöbbentõ eredményt hozott a Szonda Ipsos országos, reprezentatív, diabéteszes betegek körében készített felmérése, mely elsõsorban a betegséggel kapcsolatos tudásszintre kívánt rávilágítani.

2006. május és június hónapokban a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítványt támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788as számon.

A Fehér Fõnix Egyesület komplex rehabilitációs programot hirdet baleseti eredetû központi idegrendszeri sérülésben, sclerosis multiplexben, Parkinsonkórban szenvedõk részére.

Az Európai Bizottság szerint szabályozásra szorul a napvédõ termékek feliratozása, mivel a mostani gyakorlat nem ad teljes körû tájékoztatás a termékek tulajdonságairól.

A tavasz beköszöntével egyre több idõt töltünk a szabadban. A jó idõt azonban a kullancsok is szeretik, de legfõkképp minket és kedvenceinket.

E hónaptól már hazánkban is elérhetõ egy új, a csontritkulás kezelésére szolgáló, havi egyszeri adagolású készítmény.

Becslések szerint négyötszázezer tartósan inkontinens van ma hazánkban – hangzott el a nemrégiben megrendezett Inkontinencia konferencián.


2006. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés