2017. December 16. szombat
A búzafű -  Hogyan fogyasszuk?
Ma több energiára van szüksége az embernek, mint eddig bármikor. Gyakran fekszünk le a napi munka után kimerülten, fáradtan, és bármilyen különös, de akár hosszú, nyolc-tíz órás alvás után is elcsigázottan ébredünk. Ha Önnek is ismerős e jelenség, állandóan fáradt, úgy érzi, semmihez sincs energiája, akkor első lépésben változtasson étrendjén, és próbálja ki a bőséges életenergiát adó búzafüvet!

Táplálékunk nagy része szintetikusan előállított, többszörösen feldolgozott élelmiszerekből áll. Még a friss zöldségeket is többnyire sütjük, főzzük, pároljuk. A párolással, sütéssel, főzéssel és a nagyipari feldolgozással az élelmiszerekben található vitaminok nagyrészt elpusztulnak, tönkremennek. Mondhatnánk úgy is, hogy jobbára „halott" ételeket fogyasztunk, így nem remélhetjük, hogy épp ezek az ételek töltenek fel bennünket energiával.

zöldbúzafű, búzafű

Az immunrendszernek vitaminokra, nyomelemekre van szüksége ahhoz, hogy tökéletesen működjön, s ezeket a leghatékonyabban az élő táplálékokból vehetjük magunkhoz. Ez azt jelenti, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket feldolgozás nélkül, lehetőleg frissen szedve kell fogyasztani, addig, amíg a vitaminok, nyomelemek a legfrissebben találhatók meg bennük.

Nem árt beszerezni a (némi utánjárással) már Magyarországon is kapható biotermesztésű élelmiszereket, de ha ez nem megoldható, akkor a piacon a kistermelőktől vásároljunk, vagy hámozzuk meg a zöldségeket, gyümölcsöket. A nyers zöldségek, gyümölcsök tiszták és könnyűek, így táplálják, tisztítják a szervezetet. Ezzel szemben a vörös húsok, a sajtok, valamint a cukrozott és félkész élelmiszerek nehezek, eltorlaszolják és öregítik a sejteket.

A búzafű

Pár éve kiemelt figyelmet kapott a búzafű, mely a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és ásványi anyagok szinte teljes skáláját tartalmazza, beleértve a tizenhárom leglényegesebbet is. A friss zöldbúzafű legfontosabb elemei az enzimek, melyek az étrendbe iktatva meghosszabbítják a test saját enzimeinek életét. A növényben lévő klorofill segít a vérszegénységen, növeli a vörösvérsejtek számát, ami a sejtek tökéletesebb oxigénellátását, táplálását eredményezi. Ideális eszköze lehet a búzafű a tisztítókúráknak, ugyanis serkenti és regenerálja a májat, amely a mérgek kiválasztásának fő szerve.

Krónikus betegségek sorának (egyebek között a ráknak) lehetnek elindítói az idő előtti öregedés okozói, a szervezetben jelen lévő szabad gyökök, amelyek különböző környezeti ártalmak (stressz, helytelen étrend, dohányzás, szmog stb.) hatására jönnek létre. A szabad gyökök megkötésében, semlegesítésében az antioxidánsok játszanak kulcsszerepet, így tökéletesítik az egészséget, meghosszabbítják az életet. A friss búzafű valóságos tárháza az antioxidánsoknak is.

A búzafűben lévő tápanyagok leginkább a belőle készített léből hasznosulnak. A legjobb, ha saját termesztésű búzafüvet használunk fel erre a célra, mely a lakásban is nevelhető. Kapható a bioboltokban friss, vágott búzafű is, amelyből búzafűpréssel (illetve, bár kevésbé hatékonyan, húsdarálóval) passzírozhatjuk ki az értékes levet. Ha nem áll módunkban berendezkedni a termesztésre, kapható a gyógyszertárakban is búzafűlé, amelyet igen kíméletes eljárással dolgoznak fel, így a tápanyagok jelentős része sértetlenül megmarad.

A tökéletes, erős immunrendszer nemcsak a betegségektől véd bennünket, hanem a már meglévő betegségeket is sikerrel küzdi le. Kevés élelmiszer tartalmaz annyi aktív, élő összetevőt, mint a búzafű. Segítségével megsokszorozódik életerőnk, mozgékonyabbak, energikusabbak leszünk.

Hogyan fogyasszuk?

A búzafűlevet a nap során kis mennyiségekben, lassan, kanalanként kortyolgatva kell fogyasztani. Ha valaki erősítő kúrát szeretne tartani, akkor kb. 1 decilitert osszon be a nap során, a gyógyító diétához pedig naponta 3-4 alkalommal 0,25-0,5 decilitert kell elfogyasztani. Mindig frissen préselve fogyasszuk!

Nem mindenki kedveli a búzafű ízét, de ez csak megszokás kérdése, emellett pedig készíthetünk olyan „élő" koktélokat, melyek nemcsak ízletesebbé, hanem még egészségesebbé teszik a búzafüvet. Eleinte okozhat panaszokat (pl. hasmenés), ilyenkor ne hagyjuk abba a kúrát, szervezetünk hamar megszokja az új táplálékot, csökkentsük, majd fokozatosan emeljük az adagot.

"Koktélok" búzafűlével:

Antioxidáns koktél

Erőkoktél

Tisztító koktél

Frissítő koktél



Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés