2021. Március 09. kedd
Amerikába olyan, természetes családtervezést segítő eszközt dobtak piacra, mellyel a gyermekre vágyó nők könnyedén megállapíthatják, hogy mikor vannak termékenységük tetőpontján. A ciklus-gyöngysornak nevezet terméket a Georgetown Egyetem Orvosi Központjának Egészséges Utódnemzési Intézete fejlesztett ki.

A módszer segít abban, hogy a nők megtervezhessék, vagy éppen elkerülhessék a terhességet. „Egyre nagyobb az igény az Egyesült Államokban az egyszerűen használható, hatékony családtervezési segédeszközökre.” – mondta Victoria Jennings, az intézet igazgatója, a termék egyik kifejlesztője.

termékenység terhesség teherbeesés gyöngysor

A gyöngysor 32 darab, összesen háromféle színű gyöngyből készült, melyek közül egy piros jelöli a ciklus első napját, a színesek a terméketlen, a fehérek pedig azokat a napokat, melyeken a legvalószínűbb a megtermékenyülés esélye. A gyöngysor használata során a rajta lévő gumikarikát egyszerűen naponta eggyel odébb kell tolni a gyöngyök fölött. Ha a nyíl a színes gyöngyök fölött van, elég kicsi a valószínűsége, hogy teherbe esünk, ha a fehér gyöngyökhöz érünk – melyek a gyöngysor egyik változata esetében világítanak a sötétben, – akkor a termékeny időszakba értünk.

„Bizonyított tény, hogy a nők 20 százaléka egyszerűen azért nem tud teherbe esni, mert nem tudják, ciklusuk mely napjain legvalószínűbb a fogamzás. Nagyon fontos, hogy minden nő tisztában legyen azzal, mely napokon termékeny, akár terveznek gyermeket, akár nem. A ciklus-gyöngysor olcsó, és hatékony megoldás erre” – mondta Dr. Jennings.


Forrás: Medipress
2008. 02. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés