2018. Április 27. péntek
A nők feltehetőleg ösztönösen megérzik, ha egy férfinek stresszes kamaszkora volt, és hajlamosak ez alapján párt választani – derül ki a Binghamton University friss állatkísérletes kutatásából.

A szakemberek patkánykísérlet segítségével bizonyították, hogy a nőknek gyakorlatilag velük született képességük van arra, hogy „kiszagolják”, milyen múltja van egy férfinek. A nősténypatkányok szinte kivétel nélkül olyan partnereket fogadtak csak el párzáskor, akiknek kiegyensúlyozott kamaszkoruk volt: a nyomás alatt álló partnerek kevésbé voltak vonzók számukra. „Úgy látszik, a nősténypatkány képes kiszagolni, hogy az, aki domináns, illetve ki az, aki stressz alatt állt serdülőkorban, mivel ő volt az áldozat-típus.

Jótékony és mérgező is, a testükben hordjuk - mi az? > > >

A nősténypatkány minden esetben a múltban is domináns hímet választja, ösztönösen” – mondja a kutatást vezető Nicole Cameron.

Hiába kerültek a kutatás során az állatok egyik ketrecből a másikba – vagyis új, korábban ismeretlen közösségbe, – a nőstényállatok minden esetben kiszagolták, mi lehetett a hímek státusza korábban, és kizárólag a kamaszkorukban is domináns hímeket engedték magukhoz közel.


Forrás: Medipress
2017. 01. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés