2020. Szeptember 22. kedd
A nalmefén tartalmú gyógyszerek segíthetnek az alkohol iránti sóvárgás leküzdésében, mégpedig az agy jutalomközpontjának szabályozásával – derül ki a brit egészségbiztosító intézet legfrissebb ajánlásából.

Ennek alapján az alkoholistáknak napi egyszeri tablettából álló kúrában kellene részesülniük az egészségbiztosító terhére. A javaslat csak az Egyesült Királyságban körülbelül 600 000 embernek segítene leküzdeni az alkoholfüggőséget. A nalmefén hatóanyag azok számára lehet hasznos, akik rendszeresen isznak, de nem olyan helyzetben, ami azonnali detoxikációt követel. A szakértők szerint azoknak az alkoholistáknak érdemes felírni, akik már megtették az első lépéseket a leszokás útján, és készséggel elfogadják az orvosi segítséget. „Az alkoholfüggőség sokak számára súlyos problémát jelent” – fogalmazott Carole Longson professzor, a National Institute of Health and Care Excellence (NICE) technológiai központjának vezetője. „Örömmel jelentjük be azokat az ajánlást, amely segíthet az érintetteknek a bajban. A pszichoszociális beavatkozással együtt a nalmefén számít a klinikailag leghatékonyabb megoldásnak” – tette hozzá a szakértő.

A javaslatot már egyeztetésre bocsátották, és várhatóan már ebben az évben megszületik a végleges változat, ami akár nemzetközi szinten áttörést jelenthet az alkoholizmus kezelésében.


Forrás: Medipress
2014. 07. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés