2017. Október 17. kedd

Alkohol

szenvedélybetegség

Sokszor találkozunk olyanokkal, akik erejükön felül próbálnak segíteni a függőségben szenvedőn – eredménytelenül. Segítő és beteg végeláthatatlan játszmákba bonyolódik ilyenkor. Hol keresendők a függőség okai és merre a kiút?


BŐVEBBEN


Ha szeretnénk elkápráztatni randi-partnerünket fantasztikus kisugárzásunkkal, érdemes egyetlen pohár italt innunk csupán – tudjuk meg egy friss kutatásból, amely az Alcohol and Alcoholism című szaklapban jelent meg.
BŐVEBBEN


Előfordult az elmúlt egy hónapban, hogy több mint hat italt küldött le egy ülésre? Volt olyan kellemetlen, italozáshoz köthető élménye az elmúlt egy évben, ami miatt szégyenkeznie kellett? Ha a két kérdés közül bármelyikre is igen a válasza, a háziorvosa élhet a gyanúval, hogy komoly alkoholproblémái vannak. A Leicester University friss tanulmánya szerint, amely a British Journal of General Practice című szaklap friss számában került publikálásra, mindenesetre ezek az árulkodó kérdések…
BŐVEBBEN


Az alkohol okozta májkárosodások egyike az alkoholos hepatitisz, mely a májzsugor előtti utolsó stádium. Hogyan károsítja a májat a rendszeres alkoholfogyasztás, és mik a gyógyulás lehetőségei? Egyáltalán, van-e innen visszaút?
BŐVEBBEN


Az Illinois-i Egyetem munkatársai felfedezték annak a titkát, hogyan ihatunk meg akár több pohár bort is anélkül, hogy később másnaposak lennénk. Az újfajta élesztő a jelek szerint segíthet abban, hogy másnap is frissek és élénkek maradjunk…
BŐVEBBEN


Az évek során változnak az alkoholfogyasztási szokások Sok édesanya aggódik fia ivási szokásai miatt, pedig a legfrissebb kutatás szerint a férjük miatt is aggódniuk kellene.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Sokan tesznek újévi fogadalmat arra, hogy leszoknak az ivásról Így úszhatja meg az ünnepi ivászatot! Mennyire bírja az italt? Injekcióval macskajaj ellen Őrült divat: lerészegedés turbósítva Az ivászat népszerűbbé tesz Tabletta az alkoholizmus ellen Gátolja a leszokást az alkohol okozta agykárosodás Sokszor keveset vagy ritkán sokat? 24 éves kor alatt káros az alkohol? Különös kapcsolat az édességek és az alkoholizmus között Jól bírják a kamaszok az alkoholt Alkoholos tejszínhab az új bulikellék-őrület Az alkoholos dorbézolás halálos ára Egyre több brit gyerek kerül alkoholizmus miatt kórházba Adóemeléssel életeket menteni A berúgás lenullázza az alkohol szívvédő hatását Magyarország, az egymillió alkoholista országa? Mi köze a stressznek az alkoholizmushoz? Hogyan álljunk ellen az alkoholnak?

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés