2020. Július 09. csütörtök
Azokon a munkahelyeken, ahol megengedik a dolgozóknak, hogy magukkal hozzák kutyáikat, az alkalmazottak sokkal elégedettebbek és kevésbé stresszesek.

Régóta ismert, hogy a háziállatok tartása csökkenti a gazdák stressz-szintjét és javítja a hangulatukat. A Virginia Commonwealth Egyetem kutatásából az is kiderült, hogy az olyan cégek alkalmazottai, akiknek megengedik, hogy behozzák a kutyáikat, sokkal elégedettebbek és kevésbé stresszesek, ráadásul a munkájukat is motiváltabban végzik.

kutya, munkahely, stressz

A kutatás során a szakemberek olyan cégeket hasonlítottak össze, ahol beengedik a háziállatokat is, olyanokkal, ahol erre nincs lehetőség. A kutatók egy hétig minden reggel és a nap folyamán is többször meghatározták a dolgozók nyálmintájából stressz-szintjüket, valamint vizsgálták elégedettségi szintjüket és motiváltságukat is.

„Azokon a napokon, amikor magukkal hozhatták a kutyájukat, a dolgozók stressz-szintje közötti különbség jelentős volt. A kutyák rendkívüli stresszoldók” – mondta el Randolph Barker, a Workplace Health Management szaklapban megjelent tanulmány szerzője.

A munkahelyi stressz egyébként a munkahelyi kiégés és a dolgozók hiányzásainak egyik fő oka. A kutatók arra biztatják a társaságokat, tegyék lehetővé, hogy dolgozóik magukkal hozhassák a háziállatok. Nem utolsó sorban a házikedvencek is sokkal boldogabbak, ha nem hagyják őket egyedül otthon.


Forrás: Medipress
2012. 04. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés