2017. Március 24. péntek

TILTOTT - A het temaja

tanulás

Ha egész évben vagy félévben elhanyagoltuk a tanulást, akkor jöhet a sokak számára ismerős tűzoltó módszer, mikor kb. 48 óra alatt magoljuk be az egész anyagot. A vizsga ilyenkor sikerülhet, de a tanultakból később már biztosan nem emlékszünk semmire.


BŐVEBBEN


immunrendszer

Az emberi testet többszörös védekezőrendszer óvja a mikroorganizmusok jelentette fenyegetéstől. A védelem azonban meggyengülhet, sőt, az immunrendszer akár tévedhet is. Hogyan működik ez a bonyolult rendszer?


BŐVEBBEN


kutyaharapás

Az háziállatok tartása sok előnnyel jár, de veszélyei is vannak, főleg a gyerekekre nézve.


BŐVEBBEN


koffein, kávé

A koffein a növények természetes védelmét szolgáló anyag, mely jellemzően növeli az éberséget, a koncentrációt, a mentális és fizikai teljesítményt.


BŐVEBBEN


prosztatarák, prosztata

A prosztatarák a férfiak második leggyakoribb daganatos megbetegedése, a halálozási okok listáján pedig a tüdőrák után a második helyen áll. Az egyik leggyakrabban növekvő daganattípusról lévén szó, a korai felismerés igen kedvező kilátásokat jelent.


BŐVEBBEN


tél téli depresszió

A napfény hiánya, a kevesebb mozgás és a hideg sokaknál lehangoltságot eredményezhet. A téli depresszió orvoslására ugyan bevethetjük a csokoládéevést, a mértékletességet azonban ne feledjük!


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Sokszínű védelem: karotinok Dió segíthet a férfiaknak Gyógyulás saját erőből: Az öngyógyítás szabályai Mogyoró, az egészség kulcsa Utazás, nyaralás kisgyermekkel Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség A szülés utáni depresszió Tavaszi bőrfrissítés Étrendi ajánlat vashiány esetére Az agynak is kell karbantartás Szépségtippek Táplálkozás a téli hónapokban Téli bőrápolás csecsemőkorban Téli balesetek A boldog házasság receptje Arcápoló pakolások a konyhából Az időjárás hatása egészségünkre 5 lábápolási tanács, amitől csodás lesz a lábfej Minél színesebb, annál egészségesebb! Masszázs olajokkal, otthon Fejfájdító időjárás 5 tipp a repülés alatt elkapható fertőzések ellen Étkezés a szünidő és a nyaralás alatt Újra itt az allergiaszezon! Ismerje fel a vitaminhiány tüneteit! Láthatatlan szabotőrök: vírusok Az agydaganat Újra fenyeget a szén-monoxid Szexből lesz a szerelem? Agykarbantartás gyümölcsökkel Segít az elhízás elleni harcban a dió Stresszmentesebbek a kutyás munkahelyek A gyász nem depresszió! Prosztatarákot is okozhat a túlsütött hús Télen is elkél a napszemüveg! Rontja a vírusok elleni immunválaszt az alkohol Agydaganatot táplál a koleszterin Védtelenné teszi a gyerekeket a túl sok antibiotikum
A szerelem vak és meg is szépít Oxigén segítheti az agydaganat legyőzését Vizsgálatok a Helicobacter pylori baktérium kimutatására Zsírégetés és izomnövelés almával Gyümölcslékoktél a szív egészségéért A szerelem mindenki agyában egyformán működik Fogyni is segíthet a depresszió kezelése Allergiás gyerekeknek kutya igen, macska nem Gátolja az öregedést a szőlő hatóanyaga Allergia elleni védelem az istállóban A tanulás közbeni szünetek segítik a memorizálást Több betegségből áll a halálos agydaganat Vegetatív tudatállapotban is lehetséges a tanulás Szerelem első látásra: Csak rossz sülhet ki belőle? Baktériumok garmadája él az emberi bőrön Depresszió fenyegeti az idősebb kismamákat Legyőzhető lehet az agresszív agydaganat A szőlő a leukémia kezelésében is hasznos lehet Szívbetegségektől védenek a szőlő hatóanyagai Magas vérnyomásra egyen szőlőt! Halálos veszélyek leselkednek ránk a kórházakban Vírusok, amelyek elhízást okoznak Pszichés zavar lenne a lángoló szerelem? Legyen dús és fényes! Védi a prosztatát a vörösbor Egészségesebbek a kutyások A depresszió testi fájdalommal is járhat Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A prosztata jóindulatú megnagyobbodása Antioxidáns-bajnok: a szőlő Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája A gyermekkori tüdőgyulladás A jóindulatú prosztata-megnagyobbodásról A napozás árnyékos oldala Ha a házikedvenc karmol: a macskakarmolási betegség A HPV-fertőzés (Humán papilloma vírus) Védekezés a káros napsugarak ellen

Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés