2020. Február 27. csütörtök
Hogyan védekezhetünk az influenza ellen?
Egyre több az influenzaszerű megbetegedés az országban, a figyelőszolgálat jelentése alapján végzett becslés szerint az országban január 13. és 19. között 12 370, az előző hetinél 29,9 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A betegek 38,8 százaléka a 15-34 éves korosztályból, 27,4 százaléka a 35-59 évesek közül került ki. Az érintettek 23,9 százaléka gyerek, míg a betegek 9,9 százaléka 60 éven felüli. A laboratóriumi vizsgálatok az esetek döntő többségében az influenza A vírusát mutatták ki.

_______________________________ajánló____________________________

 Visszajöhet az ősz haj eredeti színe?

 

Csodálatos, hol tart ma a tudomány! Egy természetes hatóanyag a haj keratinjával kapcsolatba lépve újraéleszti a haj eredeti színét. Klinikailag tesztelt termék.

Ilyen egyszerű használni>>> ____________________________________________________________________

 

Péntektől teljes körű látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén, ezen kívül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Platán Ápolási Intézetben, az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézetben, és a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában. Részleges látogatási tilalom van a Heves megyei Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet intenzív osztályán, a csecsemő-gyermekgyógyászati, az újszülött-, valamint krónikus belgyógyászati és az ápolási osztályán.

Hogyan védekezhetünk az influenza ellen?

Járvány kialakulására decembertől márciusig számíthatunk, ezért amint kitör a tömeges megbetegedés, az alábbiakra ügyeljünk:
• maradjunk távol összejövetelektől, zsúfoltságtól,
• veszélyes az influenzás beteg látogatása,
• használjunk zsebkendőt tüsszentéskor, köhögéskor,
• gyakran mossunk kezet,
• a kórházi látogatási tilalmat komolyan kell venni, hiszen az ott ápolt betegekre óriási veszélyt jelenthet a látogatók által behurcolt kórokozó,
• a helyiségeket gyakran kell szellőztetnünk,
• használhatunk illóolajokat (pl. párologtatóban), melyek közül elsősorban az eukaliptusz ajánlott vírusölő hatása miatt,
• C-vitamin és egyéb vitaminok, immunerősítők fogyasztásával a szervezet ellenálló képességét fokozhatjuk.

 

Influenza helyzet 2020 január


Forrás: MTI
2020. 01. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés