2020. Szeptember 20. vasárnap
A britek nem csupán napsütésre és tengerre vágynak, hanem a kozmetikai sebészet köré is komoly turisztikai iparág épül. Az elmúlt két évben a duplájára nőtt azoknak a brit állampolgároknak a száma, akik külföldre utaztak egy-egy szépészeti beavatkozás kedvéért – derül ki a WhatClinic.com magánklinika-kereső portál friss kutatásából.

A tehetős britek az orrukat Csehországban műttetik meg, a fogsorukat Thaiföldön csináltatják, lombikbébi-programon Csehországban esnek át, hasplasztika miatt Belgiumba utaznak, a mellimplantátumokért Lengyelországig mennek, a hajátültetés miatt Törökországot választják, a fogászati implantátumok és a fogszabályzás fő terepévé pedig a jelek szerint az elmúlt években Magyarország vált. Azt, hogy Magyarország az esztétikai fogászat fellegvárává vált a britek számára, jól mutatja a 172 százalékkal megnövekedett igény a fogászati implantátumokra, ahogyan a fogszabályzás iránt érdeklődő külföldi páciensek száma is az ötszörösére duzzadt csak az elmúlt egy esztendőben. Míg Angliában a fogászati implantátum 1928 fontba kerül, Magyarországon mindössze 500 fontból megúszható a projekt.

A külföldi kezelések hátterében elsősorban az áll, hogy ezekben az országokban az említett procedúrák jóval olcsóbbak, mint Nagy-Britanniában. Még akkor is, ha a repülőjegyre és a szállodára is költeni kell, nem is beszélve az egyéb költségekről.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés