2020. Szeptember 20. vasárnap
Fogfehérítés

Szeretnék egy fogfehérítésbe belevágni. Valami komolyabbra gondoltam, nem csak olyan házilag is elvégezhetőre. Nem károsítja a fogakat? Többféle komolyabb módszer is létezik? Mennyire tartós egy ilyen fogfehérítés?

Tisztelt Kérdező!

A fogfehérítésnek többféle fajtáját alkalmazzák a rendelőkben. Az egyik esetben Alginát lenyomat és gipszminta készítése után a fogtechnikai laborban, mélyhúzással egy kb. 1 mm vastagságú „huzat” készül a fogakra. A fogvédő belsejébe kerül a 10 – 15% - os fogfehérítő zselé, amit a páciens otthon, esti fogmosást követően helyez a fogívre. Egyszer alul, majd másnap felül. Ez az eljárás 2 hétig tart, és egy tonalitásnyi fehéredés érhető el vele. A másik eljárás hasonló, de a kezelés a rendelőben történik. Itt is zselét alkalmazunk, majd egy szájterpesszel az ajkakat eltartva a fogaktól, a fogívet megvilágítjuk. Ez a kezelés másfél két órát vesz igénybe, az eredmény azonnal felmérhető, igény szerint megismételhető. Az íny védelméről egy zselé segítségével gondoskodunk.

A fogakat egyik eljárás sem károsítja. A fogak fehérsége nagyban függ attól, hogy a kezelést követően milyen mértékben fogyaszt színezéket tartalmazó italokat, ételeket és hogy dohányzik -e? A vörösbor, a fekete és zöld tea, a kávé és a kóla rendszeres fogyasztása a természetes színű fogakat is elszínezi, ezt teszi tehát a fehérítettekkel is.

Dr. Klenk ZsoltOssza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés