2020. Szeptember 22. kedd
Ha szeretnénk elkápráztatni randi-partnerünket fantasztikus kisugárzásunkkal, érdemes egyetlen pohár italt innunk csupán – tudjuk meg egy friss kutatásból, amely az Alcohol and Alcoholism című szaklapban jelent meg.

A kutatás során 40 diák, akik a Bristoli Egyetemen végezték tanulmányaikat, vállalkozott arra, hogy egy kicsit felöntenek a garatra. A kutatók fényképezőgép segítségével örökítették meg a diákok arcát először józanul, majd egy pohár bor elfogyasztása után, végül pedig akkor, amikor már ennél többet ittak. A résztvevőket arra kérték, hogy semleges arckifejezéssel álljanak a kamera elé. Ezt követően egy csapat heteroszexuális diáknak kellett pontoznia az ellentétes nemű résztvevőket attól függően, hogy mennyire találták őket vonzónak. Kiderült, hogy a legtöbb pontot rendre azok a fotók kapták, amelyek készülte előtt az önkéntes egy pohár italt vett magához. Két vagy annál több pohár szesz elfogyasztása után viszont a fotók alapján kevésbé tűntek vonzónak a fiatalok kortársaik számára, mint teljesen józanul.  

Randevú alkohol

„Úgy tűnik, hogy egy kis piálás után mindenki vonzóbbnak tűnik. Ha azonban túlzásba viszik a szeszfogyasztást, máris kevésbé lesznek vonzóak, mint józanul” – vonta le a következtetést a kutatást vezető Marcus Munafò, aki a Bristoli Egyetemen biológiai pszichológiát oktat.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés