2024. Július 23. kedd
"Életkormániás" gondolkodás... -  Civilizációs következmény? -  Enyhítse a klimax tüneteit a Gyógyfű Kft. gyógyteájával -  Elejét vehetjük sok tünetnek -  Érdemes a jövőre figyelni!
A 40-50 év közötti életkor jelentős változás a nők életében ez az időszak, amikor a petefészek működése, és ezzel együtt a női szervezet átalakul. A magyar nyelvben inkább a klimax szó honosodott meg, mely azonban szorosan összekapcsolódik a menstruáció elmaradásával gyakran (de korántsem mindig és egyáltalán nem kötelezően!) együtt járó panaszokkal. Ezért helyesebb a változás koráról beszélni.

Egyes nők égészen könnyedén, panasz- és tünetmentesen élik meg ezt az időszakot. Valószínűleg ők azok, akik teljes mértékben elfogadják önmagukat, szembe tudnak nézni a múló idővel, és képesek átküzdeni magukat a klimaxot évszázadok óta kísérő negatív hozzáálláson. Másoknak a többségnek azonban sok problémát okoz. ők nap, mint nap felteszik maguknak a kérdést: vajon elég vonzóak-e még, nőként tekintenek-e rájuk a férfiak?

Másodvirágzás klimax

"Életkormániás" gondolkodás...

A havivérzés elmaradása kétségbeejtően figyelmeztet a múló időre, arra, hogy fiatalságunk végérvényesen elmúlt. A kivörösödéssel, izzadással járó hőhullámok nemcsak kellemetlenek, hanem külvilág számára is láthatóvá teszik a változás korát, azt, amit még önmagunk előtt is titkolni szeretnénk.

A problémák okozója főként a petefészek hormontermelésének csökkenése. A hormonális változások 45 és 55 éves kor között lépnek fel, ezt követően a hormonális egyensúly újra helyreáll. Mai "életkormániás" gondolkodásunk szerint a menopauza nem természetes folyamat, hanem hiánybetegség. A közgondolkodás szinte belesulykolja a nőkbe: megöregedtek, a termékenység elvesztésével, gyermekeik felnevelésével együtt nőiességük, női szerepük is elmúlt, eljárt felettük az idő, csökkent értékűvé, hasznavehetetlenné váltak. Ezzel együtt a nők szinte elvárják a klimaxos panaszok és tünetek jelentkezését.

Civilizációs következmény?

Érdemes fontolóra venni azt a tényt, hogy míg az európai, észak-amerikai kultúrákban a nők 80-90%-a szenved a klimaxszal összefüggő panaszoktól, addig az azonos korú ázsiai és afrikai nők között ez az arány nem haladja meg a 15-20%-ot. Vajon genetikai okok magyarázzák a különbséget? Nem valószínű, hiszen az Egyesült Államokban élő ázsiai és afroamerikai nők panaszai nem különböznek fehér bőrű társnőikétől. Mindezt az magyarázza, hogy a hagyományos kultúrákban a nő rangja, társadalmi státusa a kor előrehaladtával növekszik, míg a civilizált országokban csökken. Az európai, észak-amerikai kultúrában a nők semmitől sem félnek jobban, mint az öregedéstől.

Fogadjuk el tehát a változást! Gyászoljuk meg, ha erre van szükség, az elvesztett ifjúságot, de engedjünk utat a fejlődésnek! Gondoljuk meg: még 30-40 év áll előttünk! Csak rajtunk múlik, hogy úgy éljük meg a változás korát, mint egy új élet kezdetét, életünk második felének nyitányát.

Enyhítse a klimax tüneteit a Gyógyfű Kft. gyógyteájával

Tudományos kutatások igazolják, hogy bizonyos növények hatásosan csillapítják a hőhullámokat, a verítékezést, az alvászavart, az ingerlékenységet. A gyógyszeripar számos készítményt állított elő ezekből a gyógynövényekből, melyek közül igen jótékony hatásúak pl. a fitoösztrogéneket tartalmazó készítmények. Fitoösztrogéneket tartalmaz a barátcserje, melyet gyógytea formájában is fogyaszthatunk.

Femina  Komfort Figyelmükbe ajánljuk a 35 éves Gyógyfű Kft. magas minőségű, GMP rendszerben (Bio módszerrel) készített gyógyteáit. A barátcserjetermést tartalmazó Femina Komfort gyógytea fogyasztása hatásosan csökkenti a menopauza tüneteit.

Fogyasszon naponta 2-3 csésze gyógyteát, legalább 3 hónapig.

Megnézem a Gyógyfű Femina Komfort gyógyteáját>>

Ösztrogén tartalmú gyógyszerek szedésével egyidőben a tea fogyasztása nem ajánlott!

 

Elejét vehetjük sok tünetnek

Épp ezért a korábbinál is fontosabb az egészséges táplálkozás, a mozgás. Ma már hozzáférhetők olyan természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények, amelyek enyhítik a panaszokat, és megelőzik a szövődményeket anélkül, hogy beavatkoznának a szervezet hormonháztartásába. Egészségünk megőrzése, a csontritkulás megelőzése érdekében ügyelnünk kell a megfelelő kalcium- és D-vitamin bevitelre. A többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a vér koleszterinszintjét, gátolják az érfalak károsodását, s ezáltal hatékonyan védenek a szív, érrendszeri betegségek ellen. A gamma-linolénsav fokozza a barna zsírszövet aktivitását, s ezzel elejét veheti a klimaxszal összefüggő lassú, de feltartóztathatatlan súlygyarapodásnak, és mivel a barna zsírszövet a hőszabályozásban is szerepet játszik jótékonyan befolyásolja a hőhullámokat is.

Megnézem a Gyógyfű klimax tüneteit enyhítő gyógyteáját>>

Érdemes a jövőre figyelni!

Ne kell tehát félni az öregedéstől! Természetes egészségvédő készítmények segítségével ragyogó formában maradhatnak. Fedezzék fel, alkossák újra önmagukat! Találják meg igazi, belső értékeiket, tűzzenek ki új célokat! Ha kihasználják és a maguk javára fordítják a változás korát, akkor nagy esélyük van rá, hogy teljes testi és szellemi frissességben érjenek bölcs, idős (nem öreg!) emberekké. Az a nő, aki tudatosan és jövőorientáltan éli meg életének ezt a nehéz, de rendkívül fontos korszakát, okos, erős, sőt szép is lesz.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés