2024. Július 23. kedd
Korai klimax- a női ego romba döntője -  Enyhítse a klimax tüneteit a Gyógyfű Kft. gyógyteájával -  Van, hogy a meddőségi kivizsgálás során derül rá fény -  Lehet korai klimax esetén saját gyermekem?
A menopauza, azaz a klimax előbb-utóbb minden nőnél elérkezik. Ekkor sokan nem csupán a fiatalságukat búcsúztatják, de a teherbe esés sem lesz már lehetséges többé. A változókor rendszerint 45-50 éves kor után köszönt be, ám van, hogy ennél jóval előbb. Ekkor előfordulhat, hogy az illető akkor szembesül az állapottal, amikor babát szeretne. Hogy pontosan milyen tünetek jelezhetik azt, hogy valaki korai menopauzában szenved, arról dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa beszélt.

Korai klimax- a női ego romba döntője

Korai klimaxról akkor beszélünk, amikor a nőnél már 30-35 éves korban megindul a menopauza. Ekkor a nők rendszerint még fittnek és fiatalnak érzik magukat, ezért általában igen rosszul érinti őket a tény, hogy ők is beléptek ebbe a rettegett időszakba. Legtöbbször a sikertelen gyermekáldás és a menstruációs zavarok miatt keresik fel a nőgyógyászt, ám viszonylag fiatalon általában nem is sejtik, hogy korai klimax áll a problémájuk hátterében. Pedig a menopauza egyik legjellemzőbb jele a vérzési rendellenességek, ugyanis ekkor megváltozik a hormontermelés és a petefészkek elkezdenek kimerülni.

Korai klimax

Maga a folyamat ugyanaz, mint a normál klimax esetén, ám minden idő előtt történik- vagyis hamarabb csökken a progeszteron, majd az ösztrogén szintje. Ezek miatt eleinte csak elvétve, később egyre többször lesznek anovulációs ciklusok, míg végül egyáltalán nem történik meg a peteérés.

Enyhítse a klimax tüneteit a Gyógyfű Kft. gyógyteájával

Tudományos kutatások igazolják, hogy bizonyos növények hatásosan csillapítják a hőhullámokat, a verítékezést, az alvászavart, az ingerlékenységet. A gyógyszeripar számos készítményt állított elő ezekből a gyógynövényekből, melyek közül igen jótékony hatásúak pl. a fitoösztrogéneket tartalmazó készítmények. Fitoösztrogéneket tartalmaz a barátcserje, melyet gyógytea formájában is fogyaszthatunk.

Femina  Komfort Figyelmükbe ajánljuk a 35 éves Gyógyfű Kft. magas minőségű, GMP rendszerben (Bio módszerrel) készített gyógyteáit. A barátcserjetermést tartalmazó Femina Komfort gyógytea fogyasztása hatásosan csökkenti a menopauza tüneteit.

Fogyasszon naponta 2-3 csésze gyógyteát, legalább 3 hónapig.

Megnézem a Gyógyfű Femina Komfort gyógyteáját>>

Ösztrogén tartalmú gyógyszerek szedésével egyidőben a tea fogyasztása nem ajánlott!

Van, hogy a meddőségi kivizsgálás során derül rá fény

Manapság egyre inkább kitolódik a gyermekvállalási kedv, így gyakori, amikor 30-35 felett vág bele a nő a babaproject-be. Viszont ekkor sajnos számolni kell a korai klimax rizikójával is, ami sajnos összezúzhatja a saját gyermekről alkotott álmokat. Ez főleg akkor esik meg, ha az illető családjában előfordult már korai klimax, ha a nő cukorbeteg, esetleg korábban kemoterápián/sugárkezelésen esett át. Ezek ugyanis mind olyan hatással vannak a hormonrendszerre és a reprodukciós szervekre, hogy megnő korai petefészek-kimerülés esélye- mondja dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa.

Jellemző tünetek

• meddőség

• gyakori fejfájás

• hangulatingadozások

• hőhullámok

• depresszió

• hízás

• alvászavarok

• csökkent libidó

• hajhullás

• emlők konzisztenciája megváltozik

Megnézem a Gyógyfű klimax tüneteit enyhítő gyógyteáját>>

Lehet korai klimax esetén saját gyermekem?

A menopauza egy hosszú folyamat, ami több évet ölel fel. Tehát még a kezdetén megtörténhet a teherbe esés – főleg hormonpótló készítményekkel-, ám minél tovább vár a nő, annál kevesebb esélye lesz saját gyermekre, mert a petefészkek kimerülnek, az AMH érték lecsökken.

A szakember azonban felhívja a figyelmet arra, hogy ha nem akar az illető gyermeket, akkor sem szabad fél vállról venni a tényét: egyrészt mivel igen kellemetlen tünetekkel járhat a klimax, másrészt azért, mert ez egy jelzés is arra, hogy jobban oda kell figyelnie magára, ugyanis ekkor megnő az olyan szövődmények kialakulásának kockázata, mint pl. a csontritkulás vagy a szív-és érrendszeri problémák (hipertónia, érszűkület, infarktus).

Hogy mi klimax esetén a teendő az egészséges életmód betartásán kívül, az a hormonszintek és a panaszok függvénye. Enyhe esetben elég a természet elixíreihez nyúlni, ám orvosi javallatra hormonterápiára lehet szükség.


Forrás: nogyogyaszatikozpont.hu
2022. 05. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés