2021. December 04. szombat

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A kapcsolati erőszak nem magánügy, mindannyiunk feladata felhívni rá a figyelmet - hangoztatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.


Az erőszak minden formája, így a kapcsolati erőszak is elfogadhatatlan, és mindig az elkövető a hibás, sosem az áldozat. A kapcsolati erőszak nem magánügy, "mindannyiunknak feladata" felhívni rá a figyelmet, és elmondani, hogy van segítség, van hova fordulni.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarországon jól működik az ellátórendszer, amely akár azonnali segítséget is tud nyújtani, és a hét minden napján 24 órában hívható 06 80 20 55 20-as telefonszámon bárki kérhet azonnali segítséget. Aki bajban van, kérjen segítséget! Akik tudják vagy sejtik, hogy valaki a környezetükben kapcsolati erőszak áldozatává vált, kérjen segítséget.

A kormány több mint tíz éve dolgozik azon, hogy minden áldozatnak szakmai segítséget nyújtson a segélyszervezetek bevonásával. Bővítették az ellátórendszert, így egy helyett már nyolc titkos menedékház van az országban, több krízisközpontot és olyan ambulanciákat is kialakítottak, ahova akkor lehet fordulni, amikor még nincs nagy baj, de már érzik, hogy a kapcsolati erőszak "felütheti a fejét".

Folyamatosan képzik azokat a szakembereket, akik rendőrként, pedagógusként vagy szociális segítőként dolgoznak és találkozhatnak a kapcsolati erőszak néha nehezen felismerhető jegyeivel.

"Fogjunk össze", és "szüntessük meg Magyarországon a kapcsolati erőszakot!".

Az ENSZ-közgyűlés 1999 decemberében nyilvánította november 25-ét a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjává, annak emlékére, hogy 1961-ben a Dominikai Köztársaságban a Trujillo-diktatúra ezen a napon gyilkolt meg három emberi jogi aktivistát, a Mirabal nővéreket.


Forrás: MTI
2021. 11. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés