Hozzávalók:
• 80 dkg csirkemell filé
A páchoz:
• 3 ek vörösborecet
• 3 ek cukor
• 5 ek szójaszósz
• 5 ek ketchup
• 1 tk mustár
• 1 kk bors
• Gyógyfű szárnyas sült fűszerkeverék ízlés szerint
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 tk csípős Piros Arany
• 5 ek olaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, fűszerkeverékkel, borssal, ketchuppal, Piros Arannyal és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan elkeverjük. A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük.