Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Grillezett ázsiai csirkemell

Az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a fenséges ebédet/vacsorát, mely a szabadban pillanatok alatt elkészül. Íme a recept!

Hozzávalók:

• 80 dkg csirkemell filé

A páchoz:

• 3 ek vörösborecet

• 3 ek cukor

• 5 ek szójaszósz

• 5 ek ketchup

• 1 tk mustár

• 1 kk bors

• Gyógyfű szárnyas sült fűszerkeverék ízlés szerint [1]

• 4 gerezd fokhagyma

• 1 tk csípős Piros Arany

• 5 ek olaj

Elkészítés:

Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, fűszerkeverékkel, borssal, ketchuppal, Piros Arannyal és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan elkeverjük. A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/grill_azsiai_csirkemell