Hozzávalók
• 45 dkg kárász
• 1 citromból nyert citromlé
• 2 kk só
• 2 ek fűszerpaprika
• 4 evőkanál finomliszt
A fűszeres masszához
• 1 fej fokhagyma
• 2 citromból nyert citromhéj
• 1 citromból nyert citromlé
• 2 kk bors (őrölt)
• 1 kk négyszínű bors (durvára vágott)
• Gyógyfű Sült hal fűszerkeverék (ízlés szerint)
Elkészítés
• A megtisztított halakat szeletekre vágjuk.
• 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, és állni hagyjuk 1 órát.
• Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát áttörjük, és a fűszerekkel, 1 citrom levével összekeverjük a masszát.
• Ha letelt az egy óra, a halszeleteket bevagdossuk kockásra, és beledörzsöljük a fűszeres masszát.
• A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük, és a halszeleteket megforgatjuk benne.
• Grillen készre sütjük őket.