2021. Május 07. péntek
Hiába sikerül valakinek rövid távon sikeresen lefogynia, a gyorsan leadott kilók ugyanilyen sebességgel is térnek vissza, ráadásul a legelőnytelenebb helyekre. A jelenséget hírességek példája és szakemberek egyaránt alátámasztják.

Személyi edző, személyi szakács, egyénre szabott táplálkozási tanácsadás – így könnyű pár hét alatt akár tíz kilót is leadni. Mila Kunis amerikai színésznő ennyitől szabadult meg, hogy eljátszhassa Natalie Portman balerina ellenfelét A fekete hattyú című filmben. 47 kilósan saját bevallása szerint nem volt más, mint csont és bőr. A Harper's Bazaar című lapban megjelent interjújában azt is elmondta, hogy a leadott súly aztán hamar visszatért, de nem ugyanoda, ahonnan előtte eltűnt: a melléről átkerült a csípőjére és a hasára.

fogyókúra, fogyás

Andrea N. Giancoli, az amerikai Nemzeti Táplálkozástudományi és Dietetikus Akadémia szóvivője szerint a színésznő esete nem egyedi. „Nagyon gyors súlyveszteség során rendszerint az izomszövet is fogy. Ami azonban ezután visszajön, az csak zsír. Valaki a hasán, más a mellén vagy a fenekén raktározza a zsírt, így a diéta abbahagyása után ezekre a kényes területekre fog hízni” – magyarázta.

Mindezen felül a fogyókúra során az anyagcsere is lelassul, ami azzal jár, hogy nehezebb égeti el a szervezet a kalóriát. Más szóval már a normális adag ételmennyiség is hízást fog eredményezni. Ezért Giancoli azt tanácsolja, ne fogyjunk heti fél-egy kilónál többet, ebben a tempóban ugyanis a szervezetünknek is lesz ideje hozzászokni a változáshoz, és nem az izmokból és a szövetekből veszítjük el a súlyt.

A sztárok pedig remek példát tudnak mutatni arra, hogyan ne csináljuk: „Látjuk az eredményét annak, amikor valaki húsz nap alatt tíz kilót dob le. Először persze vékony és gyönyörű, ám nem telik bele pár hónap, és a túl gyors tempó miatt az összes leadott súlya visszatér. Az egész puszta biológia: a szervezet nem szereti, ha nagyon gyorsan kell lefogynia” – összegezte a szakember.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés