2024. Július 22. hétfő
Osztás, szorzás és a tükör -  Módszerek -  Akkor hogyan?

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A hízásra hajlamosak örök problémája, hogy hogyan szabaduljanak meg a felesleges kilóktól, ha pedig végre elérik az áhított súlyt, hogyan tartsák meg azt. A fogyókúra szigora persze függ attól, hogy egészségünket fenyegeti-e komoly veszély, vagy csupán 1-2 kiló leadása a cél. Egyik sem könnyű, de nem reménytelen.


Osztás, szorzás és a tükör

Ma már tesztek és mérések tömkelege készül abból a célból, hogy eligazítson minket a "felesleggel" kapcsolatos kérdésekben. A legnépszerűbb ezek közül a BMI, amellyel a normális súlyhatárokat, a túlsúlyt és az elhízást, illetve annak fokozatait határozzák meg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Úgy számíthatjuk ki, ha a testsúlyunkat (kg) elosztjuk a méterben kifejezett testmagasságunk négyzetével (pl.: 63:1,72 = 21,79). A fogyókúrával foglalkozó irodalmak gyakran említik még az elhízás típusának megállapítására a derékcsípő arányokat. Ha elosztjuk a derékbőséget a csípőbőséggel; a kapott eredmény a férfiaknál a 0,9 alatt fogadható el, nőknél pedig 0,8 alatt (az ideális 0,7!).

Fogyókúra egészségesen

Érdemes azonban figyelembe venni, hogy két azonos magasságú és súlyú ember között jelentős alkati eltérés lehet, ezért az elhízás mértékéről és jellegéről a legtöbbet mégis a zsírszövetszázalék árul el. Annak viszont, aki szokott néha tükörbe nézni sok újat nem mondanak ezek az adatok, amit ott látunk, az ugyanaz, csak nem számokban kifejezve. Ha a számítgatások vagy a tükörrel való őszinte szembenézés után úgy döntünk, hogy a fogyókúra rögös útjaira lépünk, bizony nincs könnyű dolgunk.

Módszerek

Sokan a kalóriák számolgatásával próbálkoznak, ennek a módszernek azonban az a nagy hátránya, hogy inkább a mennyiségre, mint a minőségre helyezi a hangsúlyt.

Egyes étkezések elhagyása pedig azzal a veszéllyel fenyegethet, hogy a következő alkalommal többszörösen pótoljuk a hiányt. Az egyik legrosszabb megoldás, ha a főtt ételeket hagyjuk el az étrendünkből, ezen az úton haladva szinte biztos, hogy egyre kevésbé leszünk képesek uralkodni a növekvő éhségérzeten, az egészségügyi következményekről nem is beszélve.

Akkor hogyan?

Egy szempontot mindenképpen el kell felejteni a fogyókúrával kapcsolatban, ez pedig a gyorsaság. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a villámdiétákkal kísérletezők 98%-a öt éven belül visszahízza eredeti testsúlyát. Ne kedvetlenedjünk el tehát a mérleg nyelve láttán, egy fogyókúra elején a látványos súlycsökkenés csupán a folyadékveszteségből származik. Ezt követően elégedjünk meg heti átlag egy kiló eltűnésével. A legjobb fogyókúrás receptek lényegében az egészséges táplálkozás alapelveit követik, azaz: napi többszöri, kis mennyiség, sok zöldség, gyümölcs, minél kevesebb zsiradék, valamint a nassolások, a láthatatlan kalóriák kiiktatása.

Szükségünk van ezen kívül egy jókora adag önfegyelemre is, mely erőteljesen fejleszthető a mozgás által. A fogyókúrát ezért ne tekintsük átmeneti "csak kibírom valahogy" állapotnak, a kívánt testsúly elérésénél ugyanis sokkalta nehezebb feladat annak megtartása. Ilyen értelemben a fogyókúra egyfajta tréningezés a későbbi helyes étrendhez és életmódhoz.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés