2024. Július 24. szerda
Az egészséges étrend az elhízás elkerülésének fontos kritériuma gyerekkorban, azonban csak az egyik, mozgás nélkül ugyanis mit sem ér, mutatott rá egy norvég általános iskolások bevonásával készült az a tanulmány.

A norvég közegészségügyi intézet és a Telemark Főiskola munkatársai 924, kilenc-tíz éves általános iskolás gyerek testsúlyát mérték, valamint követték nyomon étkezési szokásaikat és mozgásos aktivitásukat. Ezen túlmenően szüleiket is kikérdezték életmódjukról.

elhízás, étrend

Az adatokból a kutatók azt a meglepő következtetést vonták le, hogy az elhízott gyerekek nagyobb arányban fogyasztottak egészséges ételeket és italokat, mint normál testsúlyú társaik. A kutatók feltételezik, hogy a túlsúlyos gyerekek családja a súlytöbblet miatt nagyobb gondot fordított a gyerekek étrendjére, míg a normál testsúlyú gyerekek szülei kevésbé aggódtak az ételek és italok összetétele miatt – írta a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

A szakemberek szerint a megfelelő összetételű étrend mellett a rendszeres fizikai aktivitás is fontos a túlsúly megelőzésében.


Forrás: MTI
2010. 11. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés