2020. Március 29. vasárnap
A visszértágulatok nem csak elcsúfítják a  lábakat, hanem egyéb egészségügyi következményük is lehet. Mit tehetünk az enyhe visszerek enyhítése érdekében?

1. Polcolja fel a lábát, ha csak teheti, bármennyire is illetlennek tűnik egyes alkalmakkor. Gondoljon arra. hogy a szívénél magasabbra emelt lábából hogyan áramlik a vér a szívbe, onnan a tüdőbe, ahol éltető oxigénnel telítődik. Ne felejtse: lába csak felpolcolt állapotban tud teljesen regenerálódni.

2. Inkább fekve, a láb alá párnát téve pihenjen, mint ülve. Kitűnő megoldás az ágy láb felőli végét 10 cm-es fakockával megemelni. Ez még nem zavarja az alvást, de az éjszaka folyamán a szívnél magasabban lévő lábban előnyös folyamatok zajlanak.

3. Működtesse az izompumpát! Ezt a legegyszerűbben úgy éri el, ha lábfejét ritmikusan megfeszíti, köröz vele. Ilyenkor az izmok között a mélyvénákban pangó vér kinyomódik a szív felé, hasonlóan, mint amikor a kertben a locsolócsőre lépünk. Különösen fontos ez a diszkrét „jogging", ha huzamosabb ideig ülni vagy állni kényszerülünk: buszon, boltban, orvosi rendelőben, gépkocsiban stb. Akik a munkahelyen sokat ülnek, az asztal alatt feltűnés nélkül végezhetik a gyakorlatot.

Felpolcolt láb

4. Naponta fél óra könnyű esti séta – üdvös hatását felesleges ecsetelni, összefoglalóan: inkább sétálni vagy lefeküdni, mint ülni vagy ácsorogni.

5. Óvakodjon a nehéz tárgyak emelésétől! Az emeléskor összehúzódó hasizom a hasüregben összenyomja a nagy vénákat, ezzel fokozva a lábszár vénáiban a nyomást olyannyira, hogy a tágult visszér akár meg is pattanhat.

6. Értorna. Naponta egyszer hideg vízzel tusolja le a lábát egy percig alulról felfelé, majd meleg vízzel, aztán megint hideggel. Mindig a hideggel fejezze be! (Természetesen csak akkor, ha nem fekélyes a lába!) Ez az egyszerű művelet az erek tónusát hivatott fokozni. Tisztálkodás után testápolóval kenje be a lábszár bőrét.

7. Kerülje a hosszas napozást, a kádfürdőt! Gépkocsiban ülve a lábára irányuló meleget zárja el, mert a tartós meleget a visszerek nem szeretik, kitágulnak, a sejtek közti rések megnagyobbodva több folyadékot engednek át a szövetek közé.

8. Küzdjön a magas testsúly ellen, magyarul: fogyjon le! A testsúlytöbblet nemcsak a vénás keringést rontja, hanem számos egyéb lábpanasz forrása: lúdtalp, a térd- vagy a bokaízület kopása stb.

9. A dohányzás elhagyása. Visszeresség esetén a nikotin bizonyítottan rossz hatású, de jelentősen fokozza a trombózis iránti hajlamot is, hasonlóan a fogamzásgátlókhoz.

10. Használjon fáslit, vagy viseljen gyógyharisnyát!

+ 1 tanács: A VENOLITE vénás tapasz enyhíti a tüneteket

Sokat segíthet a gyógyszertárakban kapható Venolite vénás hidrogél tapasz. Gyógynövényi hatóanyagokat, illóolajokat és vizet tartalmaz ez az orvostechnikai eszköz. Kettős hatású: a belsejében található zselés állagú magban tárolt víz párolgása hűti a lábat, ezzel kellemes enyhülést biztosít. Másfelől a benne található erőteljes növényi hatóanyagok felszívódva fejtik ki hatásukat, melyek segítenek megőrizni a vénák egészséges keringését, az érfalak rugalmasságát.

Megnézem a VENOLITE tapaszt>>

 


Forrás: szponzorált tartalom

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés