2020. Szeptember 19. szombat
Közel két emberi túlsúlytól, 130 kilótól szabadult meg Paul Mason, akit azonban még így is a világ legkövérebb embereként tartanak számon. A brit férfi tervezett önéletrajzában drasztikus fogyásának részleteit is megosztja majd olvasóival.

A jelenleg 311 kilós Mason a hatalmas mértékű súlyvesztést egy gyomor-bypass műtétnek köszönheti, amelyen nemrég esett át. Az ex-postás korábban napi húszezer kalóriát vett magához, ami a férfiak számára ajánlott napi kalóriaszükséglet nagyjából nyolcszorosa – tudósít az Ananova.

A 48 éves férfi jelenleg a Chichester Kórházban lábadozik, könyvtervéről az őt ápoló személyzetnek számolt be. Mason számára a kórházba jutás sem egyszerű: 2002-ben sérvműtétre volt szüksége, de ahhoz, hogy ipswich-i otthonából egyáltalán kijusson, a tűzoltóknak le kellett rombolnia a ház falát, hogy egy targoncával ki tudják emelni és mentőautóba tenni.

A még mindig beteges mértékben elhízott férfi a társadalom számára is súlyos problémát jelent: kezelése az adófizetőknek évente nagyjából százezer fontjába (31 millió forint) kerül, az elmúlt 15 év összköltsége pedig az egymillió fontot – több mint 300 millió forintot – is meghaladta.

Mason a világ legkövérebb embere címet a mexikói Manuel Uribétől örökölte, aki 570 kilós testsúlyának felét adta le tavalyi esküvőjére.


Forrás: Vital
2010. 02. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés