2024. Március 19. kedd

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertéstarja

3-4 evőkanál mustár

2-3 evőkanál olívaolaj

3-4 gerezd fokhagyma

1 db citrom

20 dkg vargánya gomba

só,

fekete- fehér- és vörösbors keveréke

2 ek. Gyógyfű vargányás sertéssült ragu fűszerkeverék

 

Gyógyvargánya

Elkészítés

A húsok előkészítése:

A felszeletelt húsok mindkét oldalát besózzuk, félretesszük. A fokhagymát a fokhagymapréssel szétzúzzuk, az olajhoz tesszük csakúgy, mint a mustárt és a borsőrlőn frissen őrölt vagy tört borsot. Egy egész citrom levét belefacsarjuk. Összekeverjük, bekenjük a húsokat a páccal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A gomba előkészítése :

A gombát felszeleteljük, max 2 mm-es vastagságúra, összekeverjük a vargányás sertéssült fűszerkeverékkel, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Sütés:

Rárakjuk a húsokat a grillrácsra, 8-10-perc elteltével megfordítjuk, ráhalmozzuk a gombát.

Gyógyfű vargányás sertéssült ragu fűszerkeverék: A vargányagomba és a borókabogyó enyhén vad jelleget ad az elkészített ételeknek. Az új főzési szokások kedvelőinek ajánljuk.(Összetevők: fűszerkömény, bazsalikom, koriandermag, borókabogyó) Itt tudod beszerezni >>

Vargányásfűszer



Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés