2019. Szeptember 21. szombat
A leggyakoribb szövődmények -  Miért alakul ki? -  Megelőzése és kezelése -  A VENOLITE vénás tapasz enyhíti a tüneteket
Hazánkban a felnőtt lakosság mintegy 20%-ánál alakult ki alsó végtagi visszértágulat, mintegy 5%-uk krónikus vénás keringési elégtelenségben szenved. A betegség korántsem csak esztétikai problémát jelent, de súlyosabb következményei kellő mozgással, kezeléssel megelőzhetők.

Krónikus visszértágulat (varicositas) akkor áll fenn, ha már panaszt okozó, végleges vénatágulat alakul ki. A bőr alatt a felületes visszerek tartósan jól láthatóak, tapinthatóak lesznek, faluk elvékonyodik, lefutásuk megváltozik, kanyargós lesz.

A betegek fáradékonyak, végtagjukat gyakran nehéznek érzik. Estére, hosszabb terhelés után lábuk megduzzad, bokájuk vastagabb. Gyakran tompa fájdalom, zsibbadás, izomgörcs jelentkezik.

Megnézem a VENOLITE vénás tapaszt, ami támogatja a vénák működését, segít könnyűvé tenni a lábakat >>

Visszeresség

A leggyakoribb szövődmények

- A visszér gyulladása, gyulladásos elzáródása,

- a keringés károsodása miatt az elhúzódó sebgyógyulás,

- még banális sérülést követően is krónikus lábszárfekély kialakulása,

- a szintén apró sérülés után nehezen elállítható vérzés,

- végül esztétikai, kozmetikai problémát is jelent.

Miért alakul ki?

Elsősorban az alsó végtagokon jelentkezik, aminek egyszerű fizikai magyarázata van. A két lábra állással a test egész súlya az alsó végtagokra nehezedett, az innen visszafolyó vérnek nagyobb hidrosztatikai nyomást kell leküzdenie. Csak tovább súlyosbítja a helyzetet a súlyfelesleg, az elhízás, a mozgásszegény életmód, a tartós álló munka. A felegyenesedett, álló helyzet tehát kifejezetten előnytelen a vénás keringés szempontjából. A felső végtag visszértágulata azért ritka, mert vénás terhelése jóval kisebb.

Megelőzése és kezelése

Még a betegségre hajlamos emberek esetében is van esély a megelőzésre. A visszértágulat megelőzésében az egészséges életmódnak, a rendszeres testmozgásnak, sportolásnak jelentős szerepe van. A betegség kifejlődése lassítható: sokat segíthet a súly csökkentése, a rendszeres sportolás, a könnyű, kímélő séta. A rendszeresen álló munkát végzőknek ajánlatos a rugalmas pólya vagy a megfelelő kompressziós harisnya viselése. Ez érsebészeti szakrendelésen történt vizsgálat után, méretre, a kívánt kompressziós fokozatban hozzáférhető. Kialakult betegség esetén mindenképpen célszerű érsebészeti szakrendelésen tanácsot kémi, ahol a vizsgálat során szakember segítségével személyre szabott kezelési tervet lehet felállítani.

A VENOLITE vénás tapasz enyhíti a tüneteket

Sokat segíthet a gyógyszertárakban kapható Venolite vénás hidrogél tapasz. Gyógynövényi hatóanyagokat, illóolajokat és vizet tartalmaz ez az orvostechnikai eszköz. Kettős hatású: a belsejében található zselés állagú magban tárolt víz párolgása hűti a lábat, ezzel kellemes enyhülést biztosít. Másfelől a benne található erőteljes növényi hatóanyagok felszívódva fejtik ki hatásukat, melyek segítenek megőrizni a vénák egészséges keringését, az érfalak rugalmasságát.

Megnézem a VENOLITE tapaszt>>


Forrás: szponzorált tartalom

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés