2021. Április 14. szerda
Bőrünk állapota tőlünk is függ -  Arcpakolások házilag -  Banános pakolás -  Tejes pakolás -  Uborkás-tejes pakolás -  Tojásos maszk
Az érzékeny bőr fokozottan reagál a környezeti ártalmakra, így különösen fontos védelme, ápolása. Az érzékeny arcbőr erősen feszül, nagyon vékonynak tűnik; piros foltok láthatók rajta és hajszálerek is megjelenhetnek, különösen az arccsont körül.

Alkohol, cigaretta, erős tea, forró ételek fogyasztása fokozza a bőr kipirosodását. Ez a bőrtípus bármely életkorban előfordul. Széltől, hidegtől óvni kell. Gyakori, hogy érzékeny bőrűeknél kozmetikai készítmények allergiát váltanak ki.

Érzékeny bőr

Bőrünk állapota tőlünk is függ

A bőr állapota függ az évszaktól (télen a bőr több nedvességet választ ki), a napszaktól (napközben intenzívebb a verejték- és faggyúmirigyek működése) és általános állapotunktól. A nyári napsugarak nem kedveznek az érzékeny bőrnek, mely víz- és zsírhiánnyal küzd., mivel a napsugarak kivonják ezen értékes anyagokat belőle.

A kiegyensúlyozott lelki életet, a rendszeres pihenést, gondos ápolást, az egészséges táplálkozást bőrünk meghálálja. A kádfürdő a test és a lélek ápolására, amellett kikapcsolódásra, stresszoldásra szolgál, de a bőr védelme érdekében nem tanácsos hetente kettőnél többször igénybe venni. Kerüljük a túlzottan meleg vizet, mert ennek hatására a zsír és a víz sokkal gyorsabban oldódik bőrünkből. Fokozhatjuk a lelki ellazulást és egészségünknek is jót tesz, ha illóolajokat teszünk a vízbe, de a tengeri só, méz, citrom, tej is bőrünk barátai. Fürdés után mindig használjunk testápolókat, melyeket a még kissé nedves bőrfelületre vigyünk fel.

Az érzékeny bőrűeknek az arcápoló készítmények közül csak a kifejezetten érzékeny vagy száraz bőrre készült krémeket érdemes levenni a polcról. A szappan és az arctonik használata merénylet az érzékeny bőr ellen.

 

_______________________________ajánló____________________________

 Visszajöhet az ősz haj eredeti színe?

 

Igen, vissza! Elég hozzá 28 nap. Ezzel a klinikailag is tesztelt francia termékkel 28 nap alatt fokozatosan visszatér az ősz haj hajdanvolt, eredeti színe.  Nem hajfestékről van szó, hanem egy olyan természetes hatóanyagról, ami a haj keratinjával kapcsolatba lépve "újraéleszti" a haj eredeti színét.

Na, erről én is tudni akarok>>> ___________________________________________________________________

 

Arcpakolások házilag

Az arcpakolás üdévé, frissé, tisztává és feszessé teszi az érzékeny bőrt. Évezredek óta a legkedveltebb módszere a szépségápolásnak, gyors és látványos sikert érhetünk el vele. Az arcpakolást magunk is elkészíthetjük otthon, az alapanyagok minden gond nélkül beszerezhetők. Bámulatos eredményt érhetünk el vele magas zsír- és olajtartalma miatt, ez a réteg ugyanis nem engedi, hogy a nedvesség elpárologjon, így a szaruréteg kissé megduzzad, telítődik. A felhalmozódott folyadék miatt kissé fellazult bőr jobban be tudja fogadni a vitaminokat, egyéb hatóanyagokat. A pakolások felvihetők a szem környékére is.

Ha maszkot készítünk, mindig alaposan megtisztított arcbőrre vigyük fel. Hagyjuk ki a szem és az ajkak környékét, ha megkeményedő arcpakolást alkalmazunk. Maszkot nem tanácsos hetente egy-két alkalomnál többször használni, a túl gyakori kezelés fellazíthatja a sejtszerkezeteket. Még hatékonyabbá tehetjük a felszívódást, ha előtte 10 perces gőzfürdőt veszünk, de az is elegendő, ha egy puha, melegvizes kendőt többször is arcunkhoz szorítunk. Kellemesebb a kikapcsolódás, ha közben relaxálunk, pihenünk.

Íme néhány pakolás és maszk receptje, melyek rendszeres használata látványos változást eredményez. Ne csak arcbőrünket gondozzuk és kényeztessük, a dekoltázs éppoly fontos!

Banános pakolás

Nyomjunk szét egy fél érett banánt egy villa segítségével, adjunk hozzá fél pohár natúr joghurtot. Keverjük össze alaposan, vigyük fel vastag rétegben az arcra és a dekoltázsra. Húsz perc elmúltával langyos vízzel öblítsük le. A kezelés eredménye: selymes, puha bőr.

Tejes pakolás

A bőr tökéletesen megnyugszik és kisimul a rendszeres tejes pakolásoktól. Merítsünk egy pamutkendőt meleg tejbe, borítsuk be vele az arcot, majd fedjük be száraz kendővel. 10-12 perc után vegyük le, alaposan öblítsük le langyos vízzel.

Uborkás-tejes pakolás

Alaposan mossunk meg egy uborkát, vágjuk vékony karikákra. Merítsünk egy pamutkendőt meleg tejbe, mossuk le vele az arcot és a dekoltázst. Helyezzük az uborkaszeleteket az arcra és a dekoltázsra. 20 perc elteltével távolítsuk el a pakolást, és mossuk le langyos vízzel. Használjunk utána hidratálókrémet.

Tojásos maszk

Válasszuk szét egy tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgájához tegyünk egy evőkanál mézet, egy evőkanál olajat, és alaposan keverjük össze. Ha a bőr vízhiányos, kenjük be először hidratálókrémmel, majd így vigyük fel a masszát az arcra, és száradásig (kb. 20 perc) hagyjuk rajta. Langyos vízzel alaposan mossuk le. Ez a keverék kiválóan vitalizálja a bőrt, gátolja annak öregedését, és pótolja a hiányzó zsírokat is.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés