ELKÉSZÍTÉSE:
A narancsot, a vérnarancsot, és a grapefruitot gondosan meghámozzuk, majd egy tál felett kifilézzük, a kicsorgó levet pedig felfogjuk. A koktélnarancsot megmossuk és felszeleteljük. A vérnarancs levét felfőzzük a filézés közben felfogott gyümölcslével, a cukorral és a vaníliás cukorral.
A hideg vízzel csomómentesen elkevert étkezési keményítőt állandó keverés mellett a gyümölcsléhez adjuk, levesszük a tűzről, végül hozzáadjuk a filézett gyümölcsöt és a koktélnarancs-szeleteket. Narancslikőrrel ízesítjük, üvegtálakba töltjük, és két órára hideg helyre tesszük.
TIPPEK:
A kumquatot koktél- vagy virágnarancsnak is hívják; ha nem tudjuk beszerezni, 2 naranccsal helyettesítsük.
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit!
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|