2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
3 közepes fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
4 dkg vaj
2 evõkanál hidegen préselt napraforgóolaj
5 dkg kukoricakeményítõ
1 tojás
1-2 evõkanál tejföl
reszelt sajt
fûszerek: petrezselyemzöld, sáfrány vagy kurkuma, só, õrölt fehér bors, õrölt kömény, õrölt gyömbér, borsikafû, pirospaprika


ELKÉSZÍTÉSE:

A fokhagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy kinyomón kinyomjuk, a vöröshagymát szintén apróra vágjuk. Vajon megpároljuk a felszeletelt paradicsomot, majd beletesszük a már elõkészített fokhagymát és vöröshagymát. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, kurkumával, gyömbérrel és borsikafûvel, csipetnyi pirospaprikával, felöntjük vízzel vagy húslevessel (esetleg használhatunk húsleves helyett tyúkhúsleveskockát). Az egészet puhára fõzzük.

Közben az olajon megforgatjuk a kukoricakeményítõt, megszórjuk pirospaprikával és a kész leveshez keverjük. A tojást elkeverünk a tejföllel, a forrásban lévõ kész leveshez öntjük folytonos keverés mellet. A leves tetejét megszórjuk reszelt sajttal és petrezselyemzölddel.

Szerző Dr. Duschanek Valériatáplálkozás-biokémikus








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés