2018. Június 25. hétfő
Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egészségesebbek legyünk, a szobanövény: tisztítja a levegőt körülöttünk, csökkenti a stresszt és jókedvre derít minket. Azok a dolgozók, akiket az irodában zöld növények vesznek körül, jobban teljesítenek.

Még csak nem is kell komoly növényparkot felhalmozni a pozitív hatások érdekében, egy egyszerű cserepes virág az ablakban máris sokat segít, hogy jobban érezzük magunkat – állítják a brit Royal Horticultural Society munkatársai.

“A városlakók napjainkban idejük 90 százalékát a négy fal között töltik, éppen ezért jelentős életminőség-változást hozhat, ha a természetet a lakásba, házba hozzuk. Az egyszerű, nem túl nagy igényű növények zordabb körülmények között is túlélhetnek: az anyósnyelv, az agglegénypálma és a borostyán nem véletlenül szerepel a legnépszerűbb szobanövények listáján” – vélekedik Leigh Hunt, az RHS főtanácsadója.

A szakember szerint fontos tudni, hogy a szobanövények nem csak jobb kedvre derítenek bennünket, de a levegőt is tisztítják. Mellettük kevésbé fáradunk el és hatékonyabban vagyunk képesek dolgozni, ezért érdemes az irodákat is növényekkel felszerelni.


Forrás: Medipress
2016. 03. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés