2021. Október 27. szerda
Idén újra indul a Szaloncukor Angyal kezdeményezés, amely az elmúlt évben 55 település 875 családjában 3051 rászoruló számára tette szebbé az ünnepeket. Idén Pataki Zita televíziós műsorvezető és Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf is csatlakozik a programhoz, és arra kér mindenkit, hogy erejéhez mérten segítsen, hogy a leginkább rászoruló gyermekek is kaphassanak egy kis ajándékot!

Az ország hátrányos helyzetű megyéiben élő többgyermekes családoknak egész évben számos problémával, sokszor az éhezéssel is szembe kell nézniük. Sok itt élő gyermek számára nem adatik meg a lehetőség, hogy úgy örüljön az ünnepeknek, ahogy minden gyermek vágyik arra. A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda Karácsonyi Szaloncukor Angyal programja segítségével idén is igyekeznek segíteni, hogy – mindnyájunk közös összefogásával – szebbé tehessük hazánkban a leginkább rászoruló gyerekek karácsonyát, akik számára sokszor egy szem szaloncukor jelentheti az egyetlen ajándékot. A Karácsonyi Szaloncukor Angyal akciójával a Vöröskereszt szaloncukrot vásárol az összegyűlt adományokból, és önkéntesei segítségével még az ünnep előtt eljuttatja azokat a legszegényebb rászoruló gyerekeknek.

A Magyar Vöröskereszt elkülönített számlaszámra várja minden felajánló magánszemély és cég adományát. A program a 1359-es adományvonal felhívásával vagy az erre a számra küldött „ADOMANY” szót tartalmazó SMS-sel támogatható december 7-ig. Minden SMS vagy hívás 250 forint segítséget és még több szaloncukrot jelent. A szaloncukorangyal.hu weboldalon a program számlaszáma is elérhető.

Pataki Zita televíziós műsorvezető a következőt mondta a program kapcsán: „Egyetlen gyermek sem nélkülözhet a szeretet ünnepén! Saját családunkon kívül fontos gondolnunk azokra is, akik nehéz helyzetben vannak. Ez az adományozás egy igazán szép gesztus azok részére, akik számára a karácsony teljesebb lehet már egy szem szaloncukorral is.”

Orvosok szerint így lehet gyorsabban gyógyulni>>>

Sárközi Ákos, a Borkonyha Michelin-csillagos séfje a program keretein belül különleges szaloncukorral készül majd, melynek titkát az érdeklődők receptvideóján keresztül sajátíthatják el. Az édesség elkészítésének a Miele ad otthont, ezzel támogatva a kezdeményezést.

„Szeretnénk, ha idén a még több boldogságot csempészhetnénk a hátrányos helyzetű családok otthonába” – fogalmazott Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt országos szociális szakmai vezetője. Ötletgazdaként Nagy Zoltán, a Lector fordítóiroda vezetője hozzátette: „Örömmel tölt el minket, hogy évről évre egyre több ember vállal felelősséget mások sorsáért és tesz azért, hogy a rászorulók karácsonya is szebb lehessen. Egy apró figyelmesség hatalmas ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Arra buzdítunk mindenkit, hogy csatlakozzon ehhez a küldetéshez és tapasztalja meg azt, hogy adni mennyire nagyszerű!” A fordítóiroda önerőből is támogatja a programot, amivel év végéig megduplázza saját ügyfelei adományait.


Forrás: www.szaloncukorangyal.hu
2016. 11. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés